Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanlığından yapılan açıklamada 2015 yılında Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu üyeleri tarafından Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine Sanayi, Sağlık, Tekstil, Turizm, İnşaat, Gıda sektörlerinde büyük yatırımlar yapılacağı açıklandı.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Bayraktar yapmış olduğu açıklamasında, "Kuruluşumuz 2015 yılında kardeş ve soydaş Devletlerimiz Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan devletlerini yatırım programına almıştır. Orta Asya Türk Cumhuriyetleri ne kuruluşumuza üye İş Kadınları, İş Adamları, yatırımcılar, Sanayiciler, tarafından özellikle Sanayi, Sağlık, Tekstil, Turizm, İnşaat, Gıda sektörlerinde Türkiye Sanayici İş kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanımız Nezaket Emine Atasoy hanımefendinin önderliğinde büyük yatırımlar yapılacaktır. Genel Başkanımız Nezaket Emine Atasoy hanımefendi Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Devletlerinin üst düzey yöneticileriyle görüşmeler ve müzakereler yaparak Türkiye’den gelen yatırımcılara her türlü yatırım kolaylığı sağlamalarını istemiş ve Türk Yatırımcısına her türlü yatırım kolaylığı sağlanmıştır" dedi.
Kurumdan yapılan açıklamada Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine yapacağı yatırımları Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti ile işbirliği içerisinde yapacağı açıklandı.