Kuşadası Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda Levent Öğren, Muzaffer Eryiğit ve Zekeriya Tünk Encümen üyeliğine seçildi.

Erkan Yücel Sahnesi’nde yapılan Kuşadası Belediye Meclis toplantısında, 2017 Yılı Denetim Komisyon Raporu ve Faaliyet Raporu oylanarak kabul edilirken ihtisas komisyonlarına ve Ege Belediyeler Birliği, Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Afet Acil Yardım ve Kurtarma Birliği, Tarihi Kentler Birliği, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği ile Jeotermal Belediyeler Birliği’ne üye seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama ile de Levent Öğren, Muzaffer Eryiğit ve Zekeriya Tünk Encümen üyeliğine seçildi.

Toplantıda ayrıca, Türkiye’nin ilk mikro minyatür müzesinin Tarihi Kale Kapısı’nın üst katında açılabilmesi için mikro minyatür sanatçısı Necati Korkmaz’la protokol imzalamak üzere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya yetki verildi. Öte yandan, Kuşadası Belediyesi ile Giritliler Federasyonu işbirliğinde bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Giritliler Festivali ile ilgili olarak da Başkan Kayalı yetkilendirildi.

Toplantıda 2017 Faaliyet Raporu ile ilgili olarak konuşan Başkan Kayalı, Büyükşehir Yasası ile birlikte Kuşadası Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanının bir önceki döneme göre 6 kat arttığını belirterek: “Yetki alanımız artmış olmasına rağmen bütçemizde ciddi anlamda eksilme oldu. Ancak bu durumun belediye hizmetlerinde aksamaya neden olmaması için elimizden gelen tüm çabayı sarf ettik. Son dönemde yapılan memnuniyet anketlerinden aldığımız olumlu sonuçlar da bunu başardığımızı ortaya koyuyor” dedi.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bütçe açık oranında azalma yaşandığını ifade eden Başkan Kayalı “Bu durum bizler açısından oldukça sevindirici. Unutmamak gerekir ki en uzun yol bile atılan bir adımla başlar. Biz 4 yıllık görev süremiz boyunca dünyanın Kuşadası’nı konuşmasının adımlarını attık. En kısa süre içerisinde bu adımların sonuçlarını alacağımıza eminim. Bu süre zarfında ilçemize olumlu anlamda katkı sunacak önerilerimize destek veren tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.