Aydın’ın Nazilli ilçesinde dün akşam saatlerinde gerçekleşen banka soygunu olayının failleri paranın tamamını harcayamadan gasp ettikleri güvenlik görevlisinin silahı ile birlikte yakalandı. Olayın faillerinin belediye çalışanı olduğu belirtilirken, her ikisi de ilçede tanınmış kişiler olduğu belirtildi.
Bilindiği gibi dün akşamüzeri saat 16:30 sıralarında Nazilli Otogar kavşağının yanında bulunan banka şubesine motosikletle ve başında kaskı ile gelen bir kişi güvenlik görevlisinin Selçuk Kapkıran’ın silahını alarak etkisiz hale getirmişti. Ardından zanlı, silahı vezne çalışanlarına doğrultarak polise ihbar etmemeleri yönünde uyarıda bulunarak yanında getirdiği sırt çantasına kasadaki paraları doldurtup sürat motosikleti ile kaçmıştı.
Panik butonun çalınmasının ardından 3 dakika gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleşen soygunun ardından olay yerine ulaşan emniyet ekiplerinin hummalı çalışması sonucu olayı gerçekleştiren zanlı ile birlikte yardımcısını yakaladı.
“KASKI ÇIKARIRKEN GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI”
Soygunun ardından Aydın ve Nazilli’de görevli 300 polisin ortaklaşa başlattığı çalışmada bölgede 350 güvenlik kamerası incelendi. Yapılan incelemelerin ardından kasklı soyguncunun motosikletle kaçışı sırasında bir yerde kaskı çıkarınca polis hemen eşgali belirledi. Bunun üzerine 09 PM 516 plakalı motosikletin sürücüsünü de takibe alan polis olayın zanlısı Uğur Z.’yi yakaladı. Şahsın yapılan sorgulamasında zanlının çelişkili ifadeleri üzerine soruşturmayı derinleştiren polis ikinci isim olarak Ömer Faruk Ş.’nin de işe ortakj olduğunu belirledi.
Zanlıların her ikisinin de belediye çalışanı olduğu belirtilirken, Ömer Faruk. Ş.’nin babasının uzun yıllar ilçede bir siyasi partiye başkanlık ettiği de öğrenildi. Diğer şüpheli Uğur Z.’nin ise belediyede güvenlik şefi olarak çalıştığı öğrenildi.
“GASP EDİLEN 390 BİN LİRANIN 330 BİN LİRASI ELE GEÇİRİLDİ”
Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu gasp edilen 20 bin TL’si banka müşterisinden 370 bin TL’si vezneden toplam 390 bin TL paranın 330 bin TL’sinin şüpheliye ait otomobilin bagajında ele geçirildi. Şüphelilerin ifadelerinde gasp ettikleri paranın harcadıkları bölümün bir miktarını borçlu oldukları tefeciye, geri kalan miktarı da piyasaya olan borçlarını nakit olarak ödediklerini söyledikleri öğrenildi.
Konuyla ilgili makamında basın açıklaması yapan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, soruşturmanın devam ettiğini belirtti.