Şırnak'ın İdil ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyon kapsamındaki arama çalışmalarında, teröristlerin kilit taşlardan yaptığı, hem barikat hem de evler arasında geçişi sağlamak için kullandığı yaklaşık 10 metre uzunluğundaki tünel dikkati çekti.

İdil'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan, "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.

OPERASYON YOĞUNLAŞTI
TSK ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonda, teröristlerden arındırılan Yeni Mahalle'de arama tarama faaliyetleri sürerken güvenlik güçlerinin müşterek harekatı Turgut Özal Mahallesi'nde yoğunlaştı.AA ekibi, polis ekiplerinin Yeni Mahalle'deki arama çalışmalarını görüntüledi.



PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR
Zırhlı araçlarla arama yapılan bölgeye gelen polisler, çalışmaları titizlikle yürütüyor. Özellikle terör örgütü üyelerince kullanılan evleri tek tek arayan güvenlik güçleri, imha edilmeyen el yapımı patlayıcıları da tespit etmeye çalışıyor.Teröristlerin kurduğu barikatların çevresini ve evlerin arasında geçiş yapmak için açtıkları delikleri dikkatlice inceleyen ekipler sokaklardaki aramalarını sürdürüyor. Tespit edilen el yapımı patlayıcılar olay yerine çağrılan bomba imha uzmanlarınca kontrollü imha ediliyor.


KİLİT TAŞINDAN TÜNEL
Yeni Mahalle'de evlerde ve sokaklarda terörist saldırıların izlerini görmek de mümkün. Teröristlerin patlayıcı tuzakladığı çukurlar kapatılıyor, etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcıların kabloları da dikkati çekiyor.
Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan teröristlerin, bu binaların duvarlarında açtıkları delikler sayesinde evler arasında geçiş yaptığı, dış cephelere açtıkları deliklerden ise güvenlik güçlerine ateş açtığı belirlendi. 171'inci sokak yakınlarında teröristlerin yaptığı bir tünel de bulundu.


Evler arasında geçişi, kırdıkları duvarlardan sağlayan terör örgütü üyeleri, binalar arasında boşluğun bulunduğu sokakta kilit taşlarından tünel yaptı. Yaklaşık 10 metre uzunluğunda, bir metre yüksekliğinde tüneli barikat olarak da kullanan teröristler, bu sayede güvenlik güçlerine görünmeden evlerin arasından geçmeyi planladı. Teröristlerin söz konusu bölgede kurdukları tünelle 12 ev arasında geçiş yaptığı tespit edildi.

OKULDA BÜYÜK HASAR
Güvenlik güçlerinin Turgut Özal Mahallesi'nde ilerleyişi ise sürüyor. Sokak sokak ilerleyen TSK ve emniyet unsurları, tuzaklanan el yapımı patlayıcıları imha ediyor. Güvenlik güçleri ilerledikçe teröristlerin ilçeye verdiği zarar da gün yüzüne çıkıyor.Turgut Özal Mahallesi'ndeki Atatürk Ortaokulu'nu bir süre karargah gibi kullanan teröristler, güvenlik güçlerinden kaçarken okulu ateşe verdi.Birçok malzemenin kullanılamaz hale geldiği yangında okulda büyük hasar oluştu.Operasyonun devam ettiği ilçede, güvenlik güçleri, alınan arama kararı kapsamında şimdiye kadar 2 bin 300 evde arama yaptı. Arama çalışmaları ilçe merkezinin yüzde 75'inde tamamlandı.