Dünya genelinde corona virüse yakalananların sayısı 1 milyon 200 bini geçti. Yeryüzündeki vakaların dörtte birinden fazlasının görüldüğü ABD'de ise, pozitif sonuç veren testlerin sayısı 311 bini buldu.

Virüsün ABD'de en hızlı yayıldığı kent olan New York'ta ise, Brooklyn'deki bir hastaneden gelen fotoğraflar yalnızca ülkeyi değil dünyayı çalkaladı. ABD Başkanı Donald Trump, olağan hale gelen günlük basın toplantısında bugüne kadar en karanlık tabloyu çizip "Önümüzdeki iki hafta maalesef çok zor geçecek ve maalesef çok fazla can kaybı olacak" dedi.

Washington yönetiminin eyaletlere yapılacak yardıma odaklanacağını belirten Trump, New York kentinde 1000 asker konuşlandırdıklarını açıkladı. ABD lideri, askeri personel arasında doktorların ve hemşirelerin de olduğu bilgisini verdi.ABD'de yalnızca üç günde vaka sayısı yaklaşık 100 bin arttı, can kayıpları ise 8 bin 500'ü geçmiş durumda. Son 24 saatte 1300'ü aşkın insan hayatını kaybetti.

New York Brooklyn'deki Wyckoff Hastanesi'nde corona virüsten ölenlerin cesetleri koridorlarda bekletiliyor.

Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda, cesetler daha sonra görevliler tarafından aşağıya taşınıyor.

Hastanenin arka tarafında bekleyen geçici morga götürülen cesetlerin, turuncu torbalarda raflara üst üste konulduğu görülüyor.

New Valisi Andrew Cuomo, salgında zirve noktaya önümüzdeki bir haftada ulaşabileceklerini söyledi. Eyaletteki en büyük sorunun solunum cihazı sıkıntısı olduğunu bir kez daha hatırlatan New York valisi, Çin'in 1000 solunum cihazı bağışladığı bilgisini verdi. Elmhurst Hastanesi'nde görevli bir çalışan, acil servis dışında nefes alıyor.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un en kalabalık kenti Guayaquil'in sakinleri ise, kelimenin tam anlamıyla cehennemi yaşıyor. Guayagil'de bir haftayı aşkın bir süredir yalnızca corona virüsten ölenlerin değil diğer ölülerin de cesetleri toplanamıyor.

Öyle ki, kapı önüne konulan cesetlerin kokusu tüm sokağa yayılıyor ve sokakta yürüyen insanlar burunlarını kapatarak geçmek zorunda kalıyor.

Reuters haber ajansı, kentteki cesetlerin nasıl toplanıdığını gösteren fotoğrafları dünyaya geçti.

Fotoğraflarda, koruyucu kıyafet giymiş görevlilerin cesetleri taşıma paletine koyarak sokaklarda sürüklediği görülüyor.

Toplanan cesetler ise, bir ağacın altında biriktiriliyor. Ekvador'da şimdiye kadar 318 hasta corona virüsten hayatını kaybetti.

Reuters, Ekvador hükümetinin yüzlerce kurbanın cesetlerini Guayagil'deki dev soğutuculu konteynerlere koyduğunu bildiriyor. 12 metre uzunluğundaki dev soğutuculara yüklenen cesetlerden 150'si şimdiye kadar gömülmüş durumda.

Devlet Başkan Yardımcısı Otto Sonnenholzner, cumartesi günü yerel medyada yayımlanan mesajında, "Asla yaşanmamış olması gereken manzaralara şahit olduk. Devlet görevliniz olarak özür diliyorum" dedi.

Liman kenti Guayagil'deki hastanelerinin kapasitesinin aşıldığını aktaran Reuters, hükümetin kurbanların nereye gömüldüğünü gösteren bir online sistem hazırladığını da belirtiyor.
16
Tayland'ın Samutprakarn eyaletindeki Paolo Hastanesi Samutprakarn'da yeni doğan bebekler yan yana sıralanmış. Bebeklerin yüzünde, corona virüsten korunmaları için minik maskeler var.

Yeni doğan ünitesindeki bebeklerden biri, muhtemelen gözlerini ilk kez dünyaya açmış ve neler olup bittiğini anlamaya çalışan bakışlar atıyor.

İran'ın en büyük alışveriş merkezi, 3 bin yataklı corona virüs hastanesine dönüştürüldü. Başkent Tahran'daki yeni hastane sadece Covid-19 hastalarını tedavi edecek. Hastaneye dönüştürülen İran Mall Alışveriş Merkezi'nin sahibi Ali Ensari, bir haftadan kısa bir sürede binayı hastaneye dönüştürdüklerini söyledi.

Durumu hayli ciddi olan bir Fransız hasta, ambulans uçakla Almanya'ya nakledildi. Vakaların 90 bini bulduğu Fransa'da can kayıpları da 7 bin 560'ı buldu.

Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki kenti Marsilya'da ise, bir grup genç bomboş sahilde şarkı söylüyor. Fransa'da Pazar günü 1053 can kaybı kayıtlara geçti. Bu rakam, Avrupa'da bir günde gerçekleşen en yüksek ölüm.

İsveç, Avrupa'da en gevşek corona virüs önlemleri uygulayan ülke. Başkent Stockholm'de parklar ve restoranlar dolu. İsveç, vatandaşlarına yalnızca evlerinde kalmaları yönünde tavsiyeler veriyor.

Yaklaşık 1,4 milyar insanın yaşadığı Hindistan'da, sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Prayagraj'da belediye ekipleri sokakları ilaçlarken, bir yaşlı kadın yüzünü kapatarak korunmaya çalışıyor.

Orta Amerika ülkesi Guatemala'da bir okulun önünde çocuklarını bekleyen kadınların sosyal mesafe kurallarına uyduğu görülüyor. Kadınların her biri ayrıca maske takmış. Guatemala'da bugüne kadar 61 corona virüs teşhisi konuldu, iki can kaybı var.

Afrika ülkesi Kenya'nın başkenti Nairobi'de yolcular durakta otobüsün gelmesini beklerken, ateşleri ölçülüyor. Kenya'da trafikteki herkesin ateşi ölçülüyor ve diğer belirtilere bakılıyor.

Pazar günü 708 can kaybıyla bugüne kadar bir günde en çok ölümün gerçekleştiği İngiltere'de, başkent Londra'daki Greenwich Park'ta sosyal mesafeyi korumayı öğütleniyor. Ancak ülkede hafta sonu güneşli havayla birlikte insanlar parklara akın etti, polis ekipleri sürekli devriye gezdi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, eğer insanlar kurallara uymamaya devam ederse dışarıda spor yapmanın da yasaklanabileceğini söyledi. Hancock, BBC ekranlarında yaptığı uyarıda insanların sosyal mesafe kurallarına uygun olarak dışarı çıkması gerektiğini belirtti.

Bu hafta sonu İngiltere'nin çoğu yerinde havanın güzel olması dolayısıyla yetkililerin açıklamalarına göre parklarda sosyal mesafe kuralları gözetilmeden toplaşıldı. Hancock, açıklamalarında güneşlenmenin de yasak olduğunu vurguladı. Yetkililer daha çok güvenlik görevlisi ve CCTV kamerasıyla sosyal mesafe kurallarını ihlal edenlere müdahalede bulunulacağını belirtti. Manchester'da yaşayan Cloda Lowden, Ulusal Sağlık Hizmetleri'ne para kazandırmak için evinin bahçesinde maraton koşuyor.

Güney Afrika'da sağlık çalışanları Durban yakınlarındaki Umlazi kasabasının sakinleriyle corona virüs testini konuşuyor. Umlazi'de test örnekleri evlerin kapılarından alınıyor.

Vaka sayılarının düşmeye başladığı ve Cumartesi günü 4 bin 805 testin pozitif çıktığı İtalya'da, başkent Roma'nın ünlü meydanı Piazza Navona bomboş.

Uganda'nın başkenti Kampala'da yardım görevlileri hükümetin hazırladığı yiyecek paketlerini salgın nedeniyle evlerinden çıkamayanlara ulaştırıyor.

ABD'de Washington ve New Orleans arasında uçmaya hazırlanan uçakta, yalnızca bir yolcu bulunuyor.

Bugüne kadar 337 vakanın tespit edildiği Afganistan'da ilk corona virüs karantina kampı, başkent Kabil yakınlarında kuruldu. Çadır kampta Pakistan sınırından gelen göçmenler kalıyor.

Nezaketiyle tanınan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, sokağa çıkma yasağına uymayanlar için 'Aptallar' dedi. Basın toplantısında konuşan Ardern, "Kuralları ihlal edenleri en kibar tabirle aptal olarak niteleyebilirim" dedi. Ardern, söz konusu gruba bir süpermarkette insanların üzerine kasten öksüren kişiy ide dahil etti. Yeni Zelanda'da 
73 can kaybının kayıtlara geçtiği ve 1746 teşhisin konulduğu Güney Amerika ülkesi Peru'da, başkent Lima'da polis popüler bir süpermarketin önünde sıra bekleyenleri denetliyor.

Peru'nun başkenti Lima'da Kanadalılar tahliye kuyruğundayken, bir adam ev yapımı maskesiyle bekliyor.

Filipinler'in başkenti Manila'da da ilginç corona virüs kaskları sokaklarda. Paskalya'dan önceki Pazar günü kutlanan Palm Sunday için sokağa çıkan bir adam, bir damacanayı kafasına geçirmiş.

Japonya'nın başkenti Tokyo'nun en kalabalık noktalarından Ginza'da bir yaya geçidi, havadan görüntülendi. Tokyo Valisi Yuriko Koike, şehir sakinlerinin bir süre daha evlerinde kalmaları gerektiğini söylüyor.

Hindistan Ahmedabad'da itfaiye ve acil servis ekipleri, yolları dezenfekte ediyor.

Corona virüsün ilk kez ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentinde sokaklara yüz yüze alışverişi engellemek için kurulan bariyerler, polis tarafından kaldırılıyor.

Kuzey Afrika ülkesi Cezayir, sokağa çıkma yasağığını ülkenin tamamına yaydı. İki hafta önce sürecek yasak, 48 vilayetin tümünde geçerli olacak.Ülkedeki vakaların yüzde 40'tan fazlasının belirlendiği El-Buleyde'de karantina sürecek. 1250 testin pozitif sonuç verdiği Cezayir'de şimdiye kadar 130 can kaybı gerçekleşti. Başkent Cezayir'deki sahilde bir adam, yanına gelen koyunun fotoğrafını çekiyor.