10 ARAÇLIK POLİS KONVOYU İLE GÖZALTINA ALINDI
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin gece gözaltına alınması sırasında polisin TOMA ve zırhlı aracında bulunduğu 10 araçlık konvoyla, Diyarbakır Barosu Adli Yardım binasına gelmesi dikkati çekti.
Saat 02.00 sıralarında Tahir Elçi'yi gözaltına almak üzere 1 TOMA, 1 shortland zırhlı araç, Çevik Kuvvet'e ait 2 midibüs, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ait minibüs, 2 pikap, 1 cip ve 2 otomobilden oluşan konvoy Diyarbakır Barosu Adli yardım binasının bulunduğu sokağa geldi. Konvoydaki araçlar baronun bulunduğu sokağa girerken, TOMA ise sokağın karşısında bulunan adliye binasının önüne geçerek bekledi.
Terörle Mücadele Şubesi'nden 10 polis binaya girerken, gözaltı işlemi Emniyet Müdürlüğü'ne ait iki kamera tarafından baştan sona kadar kayıt altına alındı. Elçi'nin binadan çıkarılması sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Bu sırada TEM Şube Müdürlüğü polisleri koridor açarak Elçi'yi çıkardı. Tahir Elçi gözaltına alındıktan sonra konvoyda bulunan cipe bindirilerek sağlık kontrolüne götürüldü. Elçi sabahın erken saatlerinde de uçakla İstanbul'a götürüldü.