İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsviçre’de gerçekleştirilen Tahran’ın nükleer görüşmelerinde uzlaşmaya varılmasının ardından döndüğü ülkesinde kahraman gibi karşılandı.
İsviçre’nin Lozan kentinde gerçekleştirilen müzakerelerde BM Güvenlik Konseyi’nin 5 ülkesi ve İran arasında ana konularda anlaşmaya varılmıştı. Dün Lozan’da gerçekleştirilen basın toplantısının ardından İsviçre’den ayrılan ve bu sabah ülkesine dönen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’i Tahran’da bulunan Mehrabad Havaalanı’nda kalabalık bir grup karşıladı. İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salih kameralar karşısına geçen ve basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yaptıktan sonra havaalanından ayrılan Zarif’e dışarıda da kalabalık bir grup eşlik etti. İran vatandaşlarının alkış ve tezahüratlarla eşlik ettiği Zarif’in içinde bulunduğu aracın kalabalıktan ilerleyemediği görüldü. İran bayrakları taşıyan vatandaşlar, sloganlar ve tezahüratlar eşliğinde Zarif’e sevgi gösterilerinde bulundu.
Öte yandan, nükleer görüşmelerde uzlaşmaya varılmasının ardından İranlı vatandaşların, sokaklara çıkarak bu durumu kutladıkları bildirildi.