Keçiören Belediyesi, 100. yılı kutlanan Çanakkale Destanı’nı çocukların gözüyle ölümsüzleştirdi. Çocuklar yazmış oldukları 2 bin mektubu gökyüzüne balonlarla bıraktı.
Çanakkale Destanının 100. yılı olması sebebiyle Keçiören’de kurulan Çanakkale Savaş Platosunda, 72 kişilik bir tiyatro ekibi açık alanda savaşı canlandırdı. İlköğretim öğrencilerinin yazmış oldukları ‘çocuklardan şühedaya mektuplar’ temalı 2 bin mektup hep birlikte gökyüzüne bırakıldı.
Etkinlikte çocukları yalnız bırakmayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören’de biz bu platoyu her zaman kuruyoruz ama bu sen farklı, bu sene Çanakkale Destanının 100. yılını anıyoruz. Tabii burada çok önemli hikayeler var, duygulu ve ibretlik birçok hikaye var. Bu hikayelerden birini burada sergileyerek, Keçiörenlilere Çanakkale’ye gitmeden Çanakkale’yi yaşatmaya çalışıyoruz. Genç neslimize Çanakkale’de atalarımızın, şehitlerimizin nasıl bir ortamda neler yaptıklarını göstermeye gayret ettik. Bugün ilk günüydü, 4 gün boyunca devem edecek. Son gün de bir konserle bu kutlamayı kapatmış olacağız” diye konuştu.