Tokat Valisi Cevdet Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın çalışanlarıyla biraya geldi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile bir restoranda Tokat Valiliği tarafından verilen programa basın mensupları ilgi gösterdi. Programda konuşma yapan Vali Can, gazeteciliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu ifade ederek, “Bu meslek hayatınızı yaparken Allah sizlere kaza bela vermesin. Hep yüzünüz gülsün. Çalışanlarınızla ailenizle hep mutlu olun. Bu mesleğe gönül vermiş, bu işi yapmış, öbür dünyaya intikal etmiş büyüklerimize de, küçüklerimize de Allah rahmet eylesin, geride kalanlarına Allah sabır versin. Her zaman elinizde kameralarınız, sırtınızda çantanız haber peşinde koşuyorsunuz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sizler Tokat’ın dışarı açılan vitrini olduğunuz gibi aynı zamanda hafızasınız” dedi.
Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Özdilek ise gazeteciler günü dolayısıyla il ve ilçelerdeki tüm meslektaşlarıyla aynı çatı altında bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, kendilerini bir araya getiren Vali Can’a teşekkür etti.
Tokat Gazeteciler, Televizyoncular ve Radyocular Dernek Başkanı İhsan Uluözlü de 10 Ocak Gazeteciler Günü’nün 54. yıl dönümünün kutlandığını belirterek, “Sayın Valimiz bugün bizleri biraya getirdiği için kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Vali Can programın ardından gazetecilere taşınabilir telefon şarj cihazı hediye etti.