ORDU (AA) - Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir iş yerine giren hırsızlar, çaldıkları ancak açamadıkları çelik kasayı kumsala gömdü.

Alınan bilgiye göre, bir hafta önce Kurtuluş Mahallesi'nde Abdullah Eraslan’a ait iş yerine giren hırsızlar, iş yerinden bir miktar para ve çelik para kasasını alarak kaçtı.

Polis, hırsızları yakalamak için iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceledi. Hırsızların kasayı sahil tarafına götürdüğünü tespit eden güvenlik güçleri, kumsalda inceleme yaptı. Bir süre kumsalda arama yapan polis, çalınan çelik kasayı kuma gömülü buldu.

Çalındıktan sonra açılmadığı belirlenen kasa, sahibine teslim edildi. Yetkililer, hırsızların kasayı açamadıkları için daha sonra tekrar açma girişiminde bulunmak üzere gömdüklerinin anlaşıldığını belirtti. 

Kasayı teslim alan Eraslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hırsızların iş yerine sabaha karşı girdiğini belirterek, kasanın içinde bozuk paraların yanı sıra iş yeriyle ilgili evrak bulunduğunu söyledi.

Sahilde kendisinin de kasayı aradığını anlatan Eraslan,  "Emniyetimiz gece gündüz bu kasayı arıyordu. Bugün kuma gömülü bulundu. Bize haber verdiler ve biz de geldik. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan güvenlik güçleri, hırsızlık zanlılarını aramayı sürdürüyor.