Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında düzenlen iş birliği protokolü ile Eruh ilçesinde ’Uygulamalı girişimcilik eğitimi’ verilecek.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törende konuşan STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, girişimci adaylara yönelik verilecek eğitim ile kursiyerlere kendi işlerini kurma imkanı sağlanacağını söyledi. Kuzu, Eruh ilçesindeki yoğun talep üzerine eğitim programının başlatılacağını, aynı zamanda girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, daha başarılı, sürdürülebilir işletmelerin kurulması ve buna dayalı olarak istihdamın artırılmasını amaçladıklarını söyledi.
KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç ise, uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayanların, yeni işletme kurmak istedikleri zaman yeni girişimci desteğine başvurma hakkı kazanacaklarını, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesini amaçladıklarını belirtti.
18 Mayıs 2015 tarihinde başlanacak olan eğitimin iki sınıf halinde 50 katılımcıyı kapsayacağını belirten İş-Kur İl Müdür Vekili Erdoğan Atabay, başvurularını İş-Kur İl Müdürlüğü’ne yapılacağını bildirdi.