ORDU (AA) - Ordu'da fındığın yanında ek gelir sağlayan kivinin hasadının başlaması dolayısıyla "Kivi Şenliği" düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce, deneme bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte çok sayıda kivi üreticisi bir araya geldi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada, Ordu'nun kivi konusunda üzerine düşeni yapan iller arasında olduğunu belirterek, yöre ekonomisinde fındık, bal, kivi gibi ürünlerin önemli olduğunu söyledi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz ise kivi üretiminin az sayıda dikilmesiyle başladığını ifade ederek, yürütülen çalışmalar neticesinde modern kivi bahçelerinin oluşturulduğuna dikkat çekti.

Ordu'nun 6 bin 500 ton kivi üretimiyle Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını anlatan Yılmaz, "Yaklaşık 3 bin dekarı bulan arazimizle kivi üretimi gerçekleştiriyoruz. Ancak ilimizde bu 3 bin dekarın en az 3 katı kadar yaklaşık 10 bin dekar daha kivi üretimine uygun alanlar bulunmaktadır. İç tüketimdeki ihtiyacımız olan kivi 10 bin tonu ithalatla karşılanmaktadır. Oysaki ilimizde bulunan yaklaşık 10 bin dekarlık alanı değerlendirmek suretiyle biz kivi üretiminde ülkemizin ihtiyacı olan miktarı karşılayabileceğiz. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından en iyi kivi bahçesine sahip üreticilere kivi budama makası ile teşekkür belgesi takdim edildi.

- En güzel kivili pasta yarışması

Farklı görüntü ve lezzetlerde hazırlanan kivili pastalar, jürinin beğenisine sunuldu. Jüri oylamasının ardından dereceye giren yarışmacılara, çeyrek altın ile çeşitli hediyeler takdim edildi. 

Yarışmada birinci olan Gülden Çimentepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmen olduğunu ve arkadaşının tavsiyesi üzerine "en güzel kivili pasta" yarışmasına katıldığını aktardı.

Çabasının sonucunda birinci olduğu için mutlu olduğunu kaydeden Çimentepe, "Ben kap kek yaptım. Kimsenin bunu yapmayacağını ve görüntü açısından farklı olacağını düşündüm. İçini tamamen kivi ile doldurdum. Üzerini de beyaz çikolata ile yaptım. Tadı da, görüntüsü de güzel oldu. Beğenildiğine de çok sevindim" diye konuştu.