Kayseri Büyükşehir Belediyesine bağlı KASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ’22 Mart Dünya Su Günü’ nedeniyle hazırlanan, su tasarrufunun öneminin anlatıldığı kitapların dağıtımı tamamlandı.
Söz konusu kitapların şehir merkezinde ve ilçelerindeki tüm anasınıfı, ilköğretim birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine dağıtıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Su tasarrufu konusunda daha bilinçli nesillerin yetişmesi için hazırlamış olduğumuz boyama ve masal kitaplarını öğrencilerimize ulaştırdık. Dağıtım sırasında bizlere yardımcı olan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize candan teşekkür ediyorum" dedi.
Kitapların içeriği konusunda gerek Milli Eğitim Müdürlüklerinden, gerek velilerden oldukça olumlu mesajlar aldıklarını kaydeden Çelik, “Özellikle öğrencilerimizin dağıttığımız kitapları beğeniyle okuyup suyu tasarruflu kullanmaya yönelmeleri bizleri bir hayli memnun etti. Çalışmalarımızdan kısa sürede olumlu geri dönüşümler almamız bizleri daha da motive etti. İnşallah önümüzdeki yıllarda çocuklarımıza su tasarrufuyla ilgili daha güzel kitaplar sunacağız. Çünkü var olan su kaynaklarımızı koruyup şehre kazandırmanın yanı sıra, bu çok değerli kaynağımızın bilinçli kullanılması konusunda oldukça ısrarlıyız" diye konuştu.
’22Mart Dünya Su Günü’nde çocuklara hediye ettikleri bu kitaplarla suyun tasarruflu kullanılması konusunda yol gösterildiğini ve canlıların hayatında suyun ne kadar önemli olduğunun vurgulandığını belirten Başkan Çelik, “Suyumuzu el ele verip tasarruflu kullanarak yeni nesillere kaliteli ve bol su bırakmış oluruz. Kayserili hemşerilerimiz su kesintisine alışık değiller. Susuzluğun ne kadar ciddi bir durum olduğunun daha iyi anlaşılması için evlerdeki su vanalarının bir gün kapatılması yeterli olur. Bu yüzden sularımızı tek kendimiz için değil, tüm canlıları düşünerek korumalıyız" ifadelerini kullandı.
Suyu gereğinden fazla kullanmanın ve bilinçsizce harcamanın ileriye yönelik sıkıntılar çıkarabileceği üzerinde duran Çelik, “Su tasarrufu küçük yaşlarda öğrenilmesi gereken bir alışkanlıktır. Çünkü insanların en temel ihtiyacı olan suyun, dünyada canlı hayatına kaynaklık etmesi açısından çok büyük bir önem arz ediyor. Suyun tasarruflu kullanımı ve korunmasını çocuklarımıza erken yaşta aşılamamız gerekiyor. Bu konuda biz büyüklere büyük görevler düşüyor. Hepimiz evimizde yapacağımız küçük tedbirlerle suyu tasarruflu kullanma konusunda çocuklarımıza örnek olabiliriz. Bu duyarlı davranışımızla daha bilinçli nesiller yetiştirmeye katkı sağlamış oluruz" diye konuştu.