(BDDK) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun yaptığı bir düzenlemeye göre gelirini beyan edemeyen fakat bankada 50 bin TL’lik mevduat hesabı var olan kişiye mevduat hesabında bulunan miktar kadar kredi kartı limiti verilebilecek.

BDDK’nın hazırlamış olduğu banka kartları ve kredi kartları hakkındaki yönetmelikte yapılan değişikliğe ve güncellemeye göre gelirini beyan edemeyenler kredi kartı limitini yükseltebilecek. Fakat limit yükseltme işleminde bankalar müşterilerine birkaç kriter de belirliyor. İlk olarak müşterilerden gelirlerini beyan etmeleri talep ediliyor.

İlk kez kredi kartı sahibi olacak kişinin tüm kart çıkaran kuruluşlardan istediği kredi kartları için tanımlanan toplam kredi kart limiti kişinin aylık ortalama net gelirinin iki katı olacak. İlgili kişinin kinci yılında kart talebinde bulunması durumunda ise iki katından fazla fakat 4 katından fazla olmayacak şekilde düzenleniyor.

LİMİT YÜKSELEBİLECEK

9 Temmuz 2020 tarihinden itibaren yapılan bir düzenleme ile ilk kez kredi kartı sahibi olacak kişinin, aylık ve yıllık gelirleri tespit edilmediği sürece kişinin alacağı kredi kartı limiti en fazla iki bin TL olacak. Aylık ve yıllık gelirleri tespit edilemeyen kişilere verilen kredi limiti 1300 TL iken 9 Temmuz 2020 tarihinden itibaren bu limit 2000 TL’ye yükseltildi.