Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - FRANSA'da IŞİD'in düzenlediği terör saldırılarından sonra İzmir'de, saç ektirip estetik ameliyatı olmak için beklediği sırada yakalanan Afrika kökenli Fransız vatandaşı Mehdibend Said'le ilgili sır perdesi aralanıyor. Terör ve istihbarat timlerinin yakaladığı Said'e yönelik suçlama bulunmadığı için serbest bırakılınca, Göç İdaresi'ne yerleştirildi. Suriye'ye turistik geziye gittiğini, saç ekimini de ucuz olduğu için burada yaptırdığını ileri süren Said'i, Fransız gizli servisinin gelip almasının beklendiği öğrenildi.
Fransız gizli servisi, Türkiye'ye gönderdiği yazıda, ülkeden ayrılıp IŞİD saflarına katılmayı planlayan ve bu nedenle de 'tehlikeli' olduğunu belirttiği kişilerin listesini gönderdi. Bu listede bulunanlardan Mehdibend Said'in, İzmir'e geldiğinin saptanmasıyla, hem İstihbarat Şube Müdürlüğü hem de Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, araştırma yaptı. Bu incelemeler sonrasında Karşıyaka'da saklandığı adresin tespit edilmesiyle de yakalandı.
WHATSAPP'I ŞİFRELİ ÇIKTI
İzmir'e geldikten sonra polisin kendisini takip ettiğinden habersiz olarak saç ektiren, estetik ameliyat olmayı bekleyen Mehdibend Said'in, üzerinde bulunun cep telefonundaki WhatsApp görüşmelerinin şifreli olduğu ortaya çıktı. Bu şifrelerin çözümü için bilgisayar uzmanlarının halen çalışmalarını sürdürdükleri öğrenildi. Bu arada Türkiye'de herhangi bir olaya karışmadığı ve hakkında detaylı bir bilgi olmadığı için Mehdibend Said, gönderildiği adliyede, serbest bırakıldı. Mehdibend Said'in kaçmaması için de, polis teslim alıp bu kez İzmir'in Çiğli İlçesi'nde bulunan Harmandalı Mahallesi Göç İdaresi'ne bağlı merkeze yerleştirdi. Said'in, burada özel ekiplerin gözetiminde bulunduğu açıklandı.
FRANSA GİZLİ SERVİS ELEMANLARI, BEKLENİYOR
Türk polisince sorgulanması, sınırlayıcı belli prosüdürlere bağlı olan Mehdibend Said'in, Fransa'dan Suriye'ye turist olarak gezme amaçlı gittiğini söylediği öğrenildi. Bu arada iddia edildiği gibi IŞİD'in önemli bir ismi olduğu ve eylem için Suriye'den ayrıldığı yönündeki iddialarını araştırılması için de, Türk polisi, Fransa istihbarat servisiyle bağlantıya giçti. Mehdibend Said'in şimdi, Fransa gizli servis elemanlarına teslim edilmesinin planlandığı böylelikle de Avrupa ülkelerinde mi Türkiye'den mi eylem yapıp yapmayacağının da ortaya çıkacağı ifade edildi.
Öteyandan Said'in İzmir'de bir güzellik merkezine gidip saç ektirmesi görüntüleri de ortaya çıktı.

FOTOĞRAFLI