RİZE (AA) - Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde, "Organ Bağışı Haftası" dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Bu kapsamında, Rize Devlet Hastanesi Organ Bağış Koordinatörü Uzm. Dr. Mustafa Sakın ve ekibi tarafından, poliklinikler giriş katında bilgilendirme standı kuruldu. 

Standı, Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, Tıbbı Hizmetler Başkanı Talip Başak, İdari Hizmetler Başkanı Hakan Görgülü, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Hasan Türüt, Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Seçkin Karaoğlu ziyaret etti.

Demiral, burada yaptığı açıklamada, organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliğinin, organ yetmezliği nedeniyle tedavi gören bir çok hastanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu söyledi.

Organ yetmezliğinin önemli bir sağlık sorunu olarak gündemdeki yerini koruduğunu vurgulayan Demiral, şunları kaydetti:

"Organ bağışı ve nakli sayılarının arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasında duruyor. Bu konuda bütün eğitim kurumlarına, basına ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Amacımız organ bağışçı sayısının daha da yükseltilerek organ ve doku bekleyen hastalarımıza en kısa zamanda organ ve doku naklinin gerçekleştirilmesinin sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Bu bağlamda ülkemizde her yıl kutlanan Organ Bağışı Haftası'nı ilimizde de etkin, verimli ve halka ulaşabilen faaliyetlerle değerlendirdik."