Faruk ZABCI/LONDRA, () - İNGİLİZ basını, İngiltere Premier Lig takımlarının bu yıl transfer için 898.7 milyon Sterlin harcayarak rekor kırdığını açıkladı.

Daily Mail gazetesi, "United savaş açtı" manşetli haberinde, Real Madrid'in De Gea transferi fiyaskosuyla ilgili suçlandığını yazdı. Gazete, 898.7 milyon Sterlin olarak hesapladığı transfer rekorunda Manchester City'i 154.2, Manchester United'ı 115.3, Liverpool'u 88 milyon Sterlin'le transferlerde en çok para harcayan üç takım olarak gösterdi. Geçen yılki yaz transfer rekorunun 835 milyon Sterlin olduğunu kaydeden Daily Mail, transferlerden en çok para alan üç kulübü 72 milyon Sterlin ile Manchester United, 67.3 milyon Sterlin ile Liverpool, 52.9 milyon Sterlin ile Manchester City olarak belirledi.

The Sun gazetesi ise, "Barış üzerine savaş" manşetli haberinde, yaz transferlerinde İngiltere Premier Lig takımlarının bu yıl 863 milyon Sterlin harcayarak rekor kırdığını iddia ederken, iki mega transfer girişiminin maskaralıkla sonuçlandığına dikkat çekti.

Daily Mirror gazetesi, "Savaş ve barış" manşetli haberinde, Manchester United ve Real Madrid'in De Gea'nın 29 milyon Sterlinlik transferinin çökmesiyle ilgili birbirlerini suçladıklarına dikkat çekerken, Manchester United'ın, Real Madrid'in David De Gea'nin transfer fiyaskosu ile ilgili sözlerine karşılık vererek savaşa girdiği kaydedildi.

Gazete ayrıca, Saido Berahino'nun Tottenham'a transferinin gerçekleşmemesi nedeniyle greve gittiğini ve transferi engelleyen başkan Jeremy Peace için bir daha oynamayacağını söylediğine işaret etti. West Bromwich Albion Başkanı Jeremy Peace, Tottenham'ın Saido Berahino için yaptığı 25 milyon Sterlinlik teklife yanaşmayınca İngiliz futbolcu, "Bir daha Jeremy Peace için oynamam" diyerek, West Bromwich'in en nefret edilen futbolcusu olması pahasına kulübe restini çekti.

İngiltere Premier Lig'i bu sezon en büyük üç transferi ise şöyle:

Kevin De Bruyne: 52 milyon Sterlin (Wolfsburg'dan Man City'e)

Raheem Sterling: 49 milyon Sterlin (Liverpool'dan Man. City'e)

Anthony Martial: (36 milyon Sterlin) (Monaco'dan Manchester United'a)