AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, kentte İl Genel Meclisi aracılığı ile yürütülen çalışların artarak devam ettiğini söyleyerek, “Bugün 400’e yakın köye, 4 bine yakın yol ağına hizmet götüren İl Genel Meclisi artık hizmet eden bir yapıya kavuşmuştur” dedi.

AK Parti İl Yönetim Kurulu toplantısı Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesi Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Zeybek, İl Genel Meclisi’nin 2004 yılından bu yana Afyonkarahisar’ın her köyüne su, kanalizasyon, çocuk oyun parkı ve kilitli parke yol olarak pek çok yatırım götürdüğünü söyledi. Zeybek, “Baktığınız zaman 2013 yılına geldiğimizde kilitli parke yolu olmayan, su ve kanalizasyonu olmayan köyümüz kalmadı. Bu anlamda köylerimizin hizmet alma noktasında pek çok beldemizden daha iyi konumda olduğunu söylemek mümkündür. Bugün ben kilitli parke taşı yolu olmayan, su ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımlarında çaresiz kalan beldeler olduğunu biliyorum. Fakat köylerimize baktığınızda böyle bir sıkıntı olmadığını görüyoruz. 2004 yılından önce de İl Genel Meclisi vardı, ama pek çok kimse ne işe yaradığını bilmiyordu. AK Parti iktidarında tıpkı merkezi hükümette olduğu gibi bu halktan toplanan vergiler yine bu halka hizmet için kullanıldı. Bugün 400’e yakın köye, 4 bine yakın yol ağına hizmet götüren İl Genel Meclisi artık Afyonkarahisar’ın her bir köyünde nasıl hizmet ettiği bilinen ve görünen bir yapıya kavuşmuştur” dedi.

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de konuşan Zeybek, Bolvadin belediyesini almak için gayretli bir çalışma içerisinde olduğunu ifade ederek “İnşallah 2014 yılında Bolvadin’e AK belediyecilik gelecektir” dedi.

“BAKIM EVLERİNİN SAYISI ARTIRACAĞIZ”

Toplantıda konuşan Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise, “Baktığınız zaman 4 bin kilometre Afyonkarahisar-Mekke mesafesinden bile fazla. Buna rağmen bu yol ağının büyük bir kısmı asfalttır. Yeterli mi diye sorarsak tabii ki değil. 2004 yılından bu yana yapılanlar AK Parti’nin yapacaklarının da işaretedir diye düşünüyorum. İnşallah 2014 mahalli idareler seçimlerinden sonra Afyonkarahisar’da köylerimiz hizmet almaya devam edecektir. Kapanan beldelerde vatandaşların hizmet alamayacağı iddiasının da bu noktada asılsız olduğunu altını bir kez daha çizmek isterim. Afyonkarahisar’da kapanan beldelerde hizmetlerin aksamaması adına bakım evlerinin sayısı artırılması bunun yanında personel ve ekipman takviyesi yapılması anlamında gerekli hazırlıklar da yapılmaktadır. Hükümetimizin yasal düzenlemesi ile kapanan beldelerde hizmetin aksamasını bırakın Allah’ın izni ile en az şu anda köylerimizin aldığı kadar hizmet alacaktır” dedi.

Bolvadin Öğretmenevi’nde yaklaşık 3 saat süren toplantıya, Zeybek ve Sel’in yanı sıra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bolvadin İlçe Başkanı Musa Pektaş, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.