Eğitimden gelen gelirin yine eğitime aktarılması gerektiğini söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal hedeflerinin bütün öğrencilere burs vermek olduğunu belirtti.
Vakıf üniversitelerinin sayılarının arttığı günümüzde Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuş olan Nişantaşı Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı Levent Uysal üniversite olarak hedeflerinden bahsetti. Bir eğitim vakfı çatısı altında, gençlere destek vermek amacıyla kurulduklarını belirten Levent Uysal, bütün öğrencilerine burs vermeyi hedeflediklerini söyledi. Öğrenciye kaliteli eğitim vererek, çalışanlara istihdam sağlayarak, aile bütçesine de öğrenciye burs vererek fayda sağlamayı amaçladıklarına değinen Uysal, “Vakıf üniversitelerinin çok pahalı ve büyük giderlerinin olduğu algısını silebilmek için bir karar aldık. Yedi bin öğrencimizin bin tanesi yüzde 50, beş bin tanesi yüzde 75, bin tanesi de yüzde 100 burs alacak. Hatta yönetim kurulumuzda bütün öğrencilere nasıl yüzde 100 burs verebileceğimizi konuşmaya başladık. Çünkü biz eğitimden gelen ekonomiyi, eğitime entegre ediyoruz. Çocuklarımıza kaliteli eğitimler sunarak, workshoplar yaparak, uluslararası platformlarla tanıştırarak içeride bir yapılanma sağlıyoruz. Dış tarafta ise verdiğimiz burslarla aile bütçesine destek oluyoruz” dedi.
“YÖK BAŞKANI EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİMİZDEN”
Fayda sağlayan bir kuruluş olmak için en iyi şekilde çalıştıklarını belirten Levent Uysal pek çok destekçileri olduğunu belirtti. Öğrenciler, aileler ve YÖK tarafından her konuda desteklendiklerini ifade eden Uysal, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın da her konuda yanlarında olduğunu söyledi. “Her projemizi paylaşıp pozitif enerji yüklü bir şekilde buraya geliyoruz. Bu da bizim iş yapış metotlarımızı geliştiriyor ve işimize dört elle sarılıyoruz” diyen Uysal, Nişantaşı Üniversitesi’nin dünyada bir referans olma yolunda ilerlediğini sözlerine ekledi.
ÖNE ÇIKAN SEKTÖRLERE GÖRE AÇILAN YENİ BÖLÜMLER
Yeni açılacak bölümleri belirlerken ve müfredatları oluştururken sektör odaklı ilerlediklerini ve sektör partnerleri ile birlikte karara vardıklarını söyleyen Uysal, açtıkları bölümlerin yapısını doğru insan kaynağı üretme üzerine kurduklarını belirtti. Otomotiv Teknolojileri, Makine Programcılığı, İnşaat Teknolojileri, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Tarih, Basın ve Yayın Teknolojileri, Sermaye ve Portföy Yönetimi gibi teknoloji ve sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bölümler açtıklarını belirten Uysal, Uluslararası İlişkiler, Yeni Medya ve Mimarlık bölümlerini de İngilizce olarak açtıklarını söyledi.
TARİH BÖLÜMÜNE BÜYÜK ÖNEM
Vakıf kavramının geçmişten geldiğini ve tarihini bilmeyenin geleceğini yönlendiremeyeceğini söyleyen Levent Uysal, yeni açtıkları Tarih bölümüne büyük önem verdiklerini belirtti. Özellikle bu bölümü tercih edecek öğrencilere yüzde 100 burs vereceklerine dikkat çeken Uysal, doğru tarih bilinci yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti. “Geçmişi doğru bilen ve doğru aktaracak insanlar yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diyen Uysal, öğrencilerin araştırma görevlisi ve öğretim üyesi olma odağındaki çalışmalarında da destek vereceklerini söyledi.