Emniyet Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Teftiş Kurulu Bölge Başkanı Sebahattin Artun, Özel Güvenlik Denetleme Samsun Çalışma Grubu Başkanı Selahattin Hak, ilçe kaymakamları, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri, emniyet mensupları, polis okulu öğrencileri, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’ndaki tören sona erdi. Daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü önünde müdürlüğe bağlı araçların kutlama günü korteji startı İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından verildi. Emniyet Müdürlüğü önünden verilen araç kortejine üzerlerinde polis kıyafeti olan down sendromlu çocuklar da katıldı.

Kortej İlkadım ve Atakum ilçelerinde belirlenen güzergahların gezilmesinin ardından sona ererken, yapılması planlanan resmi tören geçidi ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu Boru Trampet Takımı’nın yürüyüşü hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.