Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi, Türkçe ve matematik kursunu tamamlayan yüzlerce öğrenciyi mezuniyet şöleninde bir araya getirdi. Müzik ve danslarla coşan öğrenciler, okul stresini attı.
Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi’ndeki Türkçe ve matematik eğitimi tamamlayan yüzlerce 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencisi, Büyükçekmece Celaliye Sosyal Tesisleri’nde mezuniyet coşkusu yaşadı. Kareoke eşliğinde hep birlikte şarkılar söyleyen çocuklar, sahneye çıkan orkestra ekibiyle eğlendi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, etkinlik alanının bahçesinde yiyecek ve pamuk şeker ikram edilen çocukları ziyaret etti. Öğrencilerle toplu fotoğraf çektiren Başkan Akgün, çocukların aşırı sevgi gösterisi nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşasa da yaptıkları hizmetten memnuniyet duyduklarını dile getirdi.
Verdikleri hizmetle dershaneyi aratmayacak bir eğitim verdiklerini kaydeden başkan Akgün, “Çocukların bu derslerle daha iyi bir eğitim alabilmesi için müthiş bir iş yapıyoruz. Dershanelerin kapatılmasından sonra belediyelerin bu tamamlayıcı kursları yapmaları gelecek nesiller için çok doğru bir proje” ifadesini kullandı.
Başkan Akgün, Haziran ayının 15’inden itibaren yaz kurslarının başladığını, bu kurslarda da sporun her dalının yer aldığını belirtti.
Etkinliğe katılan çocuk ise hallerinden oldukça memnundu. Kursların derslerine yardımcı olduğunu kaydeden çocuklar, etkinliğe katıldıkları için mutlu olduklarını ve yaz kurslarına da katılacaklarını söyledi.