Muş İl Halk Kütüphanesi ilk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin yaz tatili boyunca kütüphane ve bilgisayar laboratuarlarından aktif olarak yararlanmaları için çağrıda bulundu.
İlk, orta, lise ve üniversite öğrencilerinin İl Halk Kütüphanesine beklediklerini belirten Muş İl Halk Kütüphane Müdürü Sadettin Yıldırım, “Kütüphane ve bilgisayar laboratuarımız yaz tatilinde de açık” dedi.
Muş İl Halk Kütüphanesi’nde 34 bin 949 adet kitabın mevcut olduğunu ifade eden Yıldırım, güncel ve yeni yayınlanan dergilerinde bulunduğunu söyledi. 171 bin 241 kişinin yıl içinde kütüphaneden faydalandığını kaydeden Yıldırım, "Muş İl Halk Kütüphanesi 1932 yılında halkevi okuma salonu olarak açılmıştır.1950 yılına kadar halkevinin okuma odasında hizmet veren kütüphanemiz, halkevlerinin kapatılması üzerine ilimizde de kütüphane faaliyetleri durmuş, daha sonra 1951 yılında halkevlerinin hazineye devredilmesi ile kütüphaneye ait kitap ve diğer eşyalar belediyeye verilerek belediye binasının bir odasında 1954 yılının ilk aylarına kadar hizmetlerini burada sürdürmüştür. Kütüphanemiz 1970 yılının Kasım ayında faaliyete geçerek şu anki binamızda hizmetlerini sürdürmektedir. Muş İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak misyonumuz gereği okuyucularla kurmuş olduğumuz iyi ilişkiler neticesinde, yılsonu ve altı aylık zaman periyodundaki hedeflerimize ulaşmış bulunmaktayız. Her yıl, bir önceki yıla göre okuyucu sayımız ve kütüphaneden faydalananların sayısı artmaktadır” dedi.
“YIL İÇERİSİNDE 21 BİN 646 KİŞİYE ÖDÜNÇ KİTAP VERİLDİ”
İl Halk kütüphanesinde 9 bin 853 kayıtlı üyenin olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Yıl içerisinde 21 bin 646 kişiye ödünç kitap verilmiştir. Günde ortalama olarak 650 ile 850 kişi kütüphanemizi ziyaret edip çeşitli kaynaklarımızdan faydalanmaktadır. Merkezde İl Halk Kütüphanesi, Malazgirt, Bulanık, Varto, Korkut, Hasköy ilçelerinde olmak üzere 8 adet kütüphanemiz bulunmaktadır. Bu kütüphanelerimizde yetişkinler bölümü (ödünç bölümü), yetişkinler için etüt salonu, çocuk bölümü, internet erişim merkezi, süreli yayın bölümü, Teknik işler bölümü, İdari ve mali işler bölümü ve İdari bölümler bulunmaktadır. Yaz tatilinde tüm öğrencilerimizin gerek merkez ve gerekse ilçelerdeki öğrencilerimiz ziyaret etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.