Osman ŞİŞKO/TRABZON,() - ANKARA'daki bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 97 kişi arasındaki 41 yaşındaki Gökmen Dalmaç'ın cenazesi, memleketi Trabzon’da gözyaşları içinde toprağa verildi.
Trabzon’a dün gece getirilen Gökmen Dalmaç’ın cenazesi morgda bekletildi. Bir dönem Eğitim- Sen Trabzon Şube Sekreterliği görevini yürüttüğü ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda çalıştığı belirtilen Gökmen Dalmaç’ın, birkaç yıl önce İstanbul’a taşındığı ve özel sektörde çalıştığı öğrenildi.
Gökmen Dalmaç’ın cenazesi öğle namazı öncesinde Trabzon İskenderpaşa Camisi’ne getirildi. 1 yıllık eşi Firdevs Dalmaç ve yengesi Günay Semiz, Dalmaç’ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Anne ve babasını küçük yaşta kaybeden Gökmen Dalmaç’ı büyüten amcasının eşi Günay Semiz, "Güzel çocuğum, kalk eve gidelim. Ben seni Trabzon’dan böyle mi yolladım?" diyerek ağıtlar yaktı.
Olay anında Ankara Tren Garı önünde bulunanlardan KESK Trabzon Şube Başkanı Muhammet İkinci de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin dört bir yanından kardeşlik ve barış isteyerek sesini tüm dünyaya duyurmayı amaçlayan insanlara vahşice katliam gerçekleştirildi. Bu toprakların dertlerini kendilerine sorun etmiş çocukları toprağa veriyoruz. İnadına, her şeye rağmen kardeşliği barışı korumak ve savunmak zorundayız. Bir ülke eğer yurttaşlarının yaşam hakkını tesis edemiyorsa, Anayasal hakların kullanımı konusunda gerekli ortamı sağlayamıyorsa ortada bir zafiyet var demektir. Tablo ortada bir güvenlik zafiyeti ve özensizlik olduğunu gösteriyor" dedi.
Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına eski bakanlardan AK Partili Faruk Nafiz Özak, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Dalmaç’ın yakınları, arkadaşları ve ailesi katıldı. Dalmaç’ın cenazesi, namazın ardından alkışlar eşliğinde cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Bostancı Mahallesi’ndeki aile mezarlığına götürüldü.

FOTOĞRAFLI