HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 22 Ağustos Cumartesi günü İzmir'e gelerek medya temsilcilerinin yanısıra, işveren ve işçi kesimleri, meslek örgütlerini ziyaret edecek. 
HDP Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin yüzde 10.32 oy aldığı İzmir'de 'Barış toplantısı' yapacak. Cumartesi günü Tepekule Kongre Merkezi'nde saat 17.00'da yapılacak toplantıya yaklaşık 1000 kişi davet edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü, güvenlik endişesiyle davetiyelerin isme gönderilmesini istedi. Toplantıya sendikalar, yöre dernekleri, Alevi Bektaşi dernekleri ve akademisyenler çağrıldı. Günboyu İzmir'de olacak Demirtaş, medya temsilcileriyle kahvaltı yapacak, işadamlarını, esnafı, sendikaları, meslek örgütlerini, ziyaret edecek. HDP İzmir Eş İl Başkanı Cavit Uğur, toplantıyı barış konusundaki ısrarlarını anlatmak için düzenlediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Türkiye'de 7 Haziran sonrası yeni bir siyasi tablo ortaya çıktı. Ancak Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar hırsı bir dizi hamle ile karşılaştı. Çatışmalı sürecin ardından erken seçim yoluyla yeniden iktidarı tek başına elde etme çabası içine girdiler. Biz seçimden kaçmıyoruz ama seçimin toplumsal ve ekonomik maliyeti var. Türkiye'nin normalleşme düzlemine geçmesi gerekiyor. Demirtaş'ın İzmir'e gelişi özel olarak bunu hedefliyor. HDP'nin barışta ne kadar ısrarlı ve kararlı olduğu anlatılacak."

FOTOĞRAFLI