Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, () - UŞAK'ta 1 Kasım'daki genel seçimlerde Ak Parti'den milletvekili seçilen Mehmet Altay ve Alim Tunç, mazbatalarını aldı.
Türkiye genelinde 1 Kasım'daki genel seçimlerinde oylarını arttıran Ak Parti, Uşak'ta da sandıktan birinci parti olarak çıktı. MHP'nin bir milletvekilliğini alarak Avukat Mehmet Altay ve Dr. Alim Tunç'u meclise gönderdi. Milletvekili seçilen Altay ve Tunç, bugün mazbatalarını almak için Uşak Adliyesi'ne geldi. Adliye bahçesinde düzenlenen mazbata törenine Uşak İl Seçim Kurulu'nda görevli hakimler Şehri Kutlay ve Ömer Diker, Ak Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve çok sayıda partili de katıldı. İl Seçim Kurulu Hakimi Ömer Diker'den mazbatasını alan Mehmet Altay, "Ülkemize, milletimize ve geleceğimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Ak Parti'nin Uşak'taki ikinci vekili olan Alim Tunç'a ise mazbatasını Hakim Şehri Kutlay verdi. Tunç, "2002 yılında çıktığımız bu yolda ilk günkü aşkla, 'Haydi bismillah' dedik. Şimdi de 'Elhamdülillah' diyoruz. Her şey Uşak için, her şey bu memleket için. Var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.
1 Kasım Genel seçimlerinde Uşak'ta CHP'de 1 milletvekili çıkarmıştı.

FOTOĞRAFLI