MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında milletin karşı karşıya olduğu borçluluk, geçim sıkıntısı ve fakirliğe çare olacak acil önlemlerden oluşan “rahatlatıcı politikaları” hayata geçireceklerini belirterek, “Borçları yapılandıracağız” dedi.
Yıldız, 7 Haziran genel seçimleri çalışmaları kapsamında Tefik Temelli Caddesi’ndeki tüm esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. MHP’li Yıldız, 7 Haziran genel seçimlerinde hedeflerinin milletin desteği ve Cenabı Allah’ın izniyle tek başına iktidar olduğunu kaydetti. Yıldız, Malatya’nın ve Türkiye’nin önüne aydınlık ufuklar açmaya ve Türk milletine güvenli bir geleceğe taşımaya kararlı olduklarını belirterek, “Türkiye’yi yaşadığı sıkıntılardan kurtaracak program ve projelerimizin yanı sıra 46 yıllık tecrübe, yetişmiş kadrolar ve imanımız iddiamızın kefilidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin hem meselelere bakışında hem de çözüm önerilerinin temelinde Türk milletine milli, manevi ve insani açılardan seslenen sevgiyi, adaleti, özgürlüğü, barışı ve güven içinde bir gelişimi amaçlayan Türk milliyetçiliği anlayışı bulunmaktadır” dedi.
“SİYASİ DURUŞ İLE BAKILMALIDIR”
Gelinen noktada meselelere salt “siyasî parti” çerçevesinden değil “siyasî duruş”, “ilke”, “amaç ve hedefte uzlaşma” çerçevesinden bakılması gerektiğini belirten Yıldız, hem Malatya’nın hem Türkiye’nin hem de Türk milletinin geleceğe taşınması için benzer hassasiyetleri paylaşan tüm kesimlerin böyle bir bütünleşme ideali etrafında toplanmasının ise içinden geçilen bunalımlı dönemden çıkmanın ilk şartı olduğu kaydetti.
“RAHATLATICI POLİTİKALARI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Milliyetçi Hareket iktidarında ekonomi politikaları milletin karşı karşıya olduğu borçluluk, geçim sıkıntısı ve fakirliğe çare olacak acil önlemlerden oluşan “rahatlatıcı politikalar” hayata geçireceklerini vurgulayan Yıldız, Malatya’nın ve Türkiye’nin eş zamanlı olarak geleceğe taşınmasını için “kalkınma politikaları” ile yapılması gerektiğini söyledi. Yıldız, esnaf ve sanatkârın, çiftçilerin ve diğer vatandaşların borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için “Borç Sarmalından Çıkış Projesi” uygulamaya konulacağını kaydetti.
“BORÇLARI YAPILANDIRACAĞIZ”
“Bankaların mevcut durumda donuk ve şüpheli alacak olarak görülen ve takibi başlatılmış olan alacakları, büyük ölçüde gönüllülük esasına dayanan bir mekanizma dâhilinde faizleri enflasyona göre yeniden hesaplanmak suretiyle ve üç yıllık bir vadede yeniden yapılandırılacaktır” diyen Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında hem Malatya’ya hem de ülke genelinde esnaf ve vatandaşların nasıl rahatlayacağını şöyle özetledi:
“Bu işlemler yapılırken BSMV (Banka Sigorta 108 109 Muameleleri Vergisi) ve KKDF (Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu) kesintisi alınmayacaktır. Böylece bankaların donuk kredileri azalacak, aktiflerin kalitesi artacak, vatandaşların birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlanacak, girişimcimizin, çiftçimizin yeniden aktif üretime katılımı sağlanmış olacaktır. Mevcut borç sorunu çözümlenirken bir yandan üreten ekonomi programının sağlayacağı gelir ve istihdam artışı, diğer yandan sosyal destek programımız, finansal farkındalık ve alınacak makro ihtiyati tedbirlerle vatandaşımızın tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçilecektir.”
MHP Malatya 1’nci sıra Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız’ın seçim çalışmasına MHP Malatya eski İl Başkanı Mehmet Emirkaya, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, Akçadağ Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ile MHP Malatya İl ve ilçe yöneticileri katıldı.