Bitlis’in Ahlat Belediyesi, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (VEDAŞ) şehir şebekesine içme suyu dağıtan su deposunun borcundan dolayı elektriklerini kesmek istemesine izin vermedi.
VEDAŞ yetkililerinin Ahlat Belediyesi’nin şehir şebekesine içme suyu dağıtan deposunun borcundan dolayı elektriklerini kesmek istemesine belediye çalışanları izin vermedi. Şehrin elektrik kesintisinden dolayı susuz kalacağını ve Ahlat Belediyesi’nin biriken borç nedeniyle VEDAŞ’ın şebeke suyu depolarına giden elektriği kesmek istemesini doğru bulmayan belediye çalışanları, uygulamaya tepki göstererek elektriğin kesilmesine engel oldu.
VEDAŞ yetkilileri, ilçeye su veren içme suyu depolarının elektriğini kesmek için Çarho Tesisleri’ne gitti. Belediye çalışanları ise tesisin önünde bekleyerek VEDAŞ ekiplerinin içeriye girmesine izin vermedi. İlçenin su ihtiyacını karşılayan su deposunun elektriklerin kesilmesini kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirten belediye çalışanları ve Belediye Başkan Yardımcısı Nail Uslu, VEDAŞ çalışanlarını içeriye sokmadı. Çıkan tartışma sonucunda Başkan Yardımcısı Nail Uslu ve belediye çalışanları, şehir şebekesine içme suyu dağıtan deponun önünde adeta bir set oluşturarak elektriğin kesilmesine izin vermezken, VEDAŞ çalışanlarını da içeriye almadılar.
Konu hakkında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Nail Uslu, "Çarho’nun elektriğinin kesilmesi demek, bir şehri susuz bırakmak demektir. Binlerce insanı sudan mahrum bırakmak demektir. Hiçbir geçerli gerekçenin şehri susuz bıraktırmaya hakkı yoktur. Şehrin susuz kalmaması için sizlerin elektrikleri kesmenize kesinlikle izin vermiyoruz. Bir taraftan da VEDAŞ yetkililerine tepkimizi dile getiriyoruz. İlçenin susuz kalmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.
VEDAŞ yetkilileri ise, görevlerinin gereğini yapmaya çalıştıklarını ifade ederek; "Bizler de görevimizi yapıyoruz. Hizmet sunmamız için alacaklarımızı tahsil etmek zorundayız. Belediyenin şehir şebekesine içme suyu dağıtan elektrik borcundan dolayı kurumumuza borcu var. Elektrikleri kesecektik. Fakat belediye çalışanları tesise girmemize izin vermedi. En kısa zamanda bu sorunun çözülmesi gerekiyor" dedi.