SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Ali Türkmen, Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrı yaparak Cuma hutbesinde halkın sandık başına gitmeleri konusunda uyarılmasını istedi. Yrd.Doç.Dr. Türkmen, "Dinleme ahlakı ölçütlerine göre kitleye en etkili mesaj sunumu Cuma hutbelerinde sunulan metindir, mesajdır" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'na çağrıda bulunan OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Kitle İletişim Hukuku öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Ali Türkmen, cuma günü okunacak hutbede tüm seçmenlerin sandık başına gitme ve oylarını kullanmalarının önemine vurgu yapan bir metin hazırlanması gerektiğini savunarak, şöyle dedi:
"Ülke sathında tüm camilerde bu hutbenin irad olunması sağlanmalıdır. Sözgelimi, hutbe metninde özetle şu mesaj verilmelidir; Kardeşlerim, seçimler milli iradenin doğru tecellisi ve emanetin ehline verilmesi bakımından önemlidir. Bu itibarla tüm seçmen yurttaşlarımız mutlaka sandığa giderek oyunu kullanmalı ve en önemli milli vazife sayılan 'Vatandaşlık Görevi'ni yerine getirmelidir."
Dinleme ahlakı ölçütlerine göre en etkili mesaj sunumunun Cuma hutbesi olduğunu öne süren Yrd.Doç.Dr. Türkmen, bunun dünyada eş- benzeri olmadığını kaydederek şöyle konuştu:
"Dinleme ahlakı ölçütlerine göre kitleye en etkili mesaj sunumu; Cuma hutbelerinde sunulan metin, mesajdır. Milyonlarca insan aynı gün, aynı saatlerde yer kürede yüz milyonlarca insana aynı mesaj veriliyor. Türkiye'de de aynı anda milyonlarca insan cuma hutbelerini dinliyor. Burada bir mesaj var; 'Susarak dinleyin' diyor. Cuma hutbesinde; 'Birkaç gün sonra sandık başına gideceğiz. Milli iradenin sağlıklı ve doğru şekilde tecellisi için sandık başına bütün seçmenlerimizin gitmesi önem taşımaktadır. Bu yurttaşlık görevi milli görev çok önemlidir. Aman ihmal etmeyelim, mutlaka sandık başına gidelim' mesajı bence Cuma hutbelerinde kitleye o lahuti ortamda sunulmalı. Bu çok önemli. Bir kitle iletişim hukuku öğretim üyesi olarak bunu önemsiyorum."

FOTOĞRAFLI