Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, “Başta eğitimcilerin saygınlığını zedeleyecek performans değerlendirme sistemi taslağına, adalet duygusunu örseleyen mülakatla sözleşmeli öğretmen alımına ve bazısı ölümle sonuçlanan şiddet olaylarını protesto etmek için bir araya geldik” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi üyeleri, performans değerlendirme sistemi taslağına itirazlarını dile getirmek için Adana İstasyon Meydanı’nda toplandı. Mehmet Sezer burada yaptığı basın açıklamasında, öğretmenin performansının ölçülmesine neden gerek duyulduğu ve neye hizmet edeceğinin ortaya konulmadığını, öğretmenlere mesleklerini yaparken hiç bir özerkliğin tanınmadığını söyledi. Sezer, performans değerlendirme sisteminin ölçülebilir ve denetlenebilir olmayacağı ve suistimallere kapı aralayacağının açık olacağını belirtti.

“Şiddetin önlenmesi için ivedilikle tedbir alınmalıdır”

Eğitimcilerin, terörün, hain darbe girişiminin ve şiddetin hedefi olmasından dolayı umutsuzluğa düştüğünün altını çizen Sezer, “Hain darbe girişimi aramızdan Yusuf Elitaş’ı aldı. Teröristler mesleki hayatının henüz başlarında Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmazı hedef aldı, şiddet ise başta Ayhan Kökmen olmak üzere birçok öğretmenimizi katlederek geride kederli bir camia ve aile bıraktı. Şiddetin önlenmesi için ivedilikle tedbir alınmalıdır” diye konuştu.

Şiddetin, aileden sokağa ve çalışma ortamına kadar hayatın her alanında oluşunun, sağlıksız bir gidişatı işaret ettiğini belirten Sezer, “Öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hale getiren yaklaşımlar ve politikalar bugün geldiğimiz noktanın sebebidir” ifadelerini kullandı.