Adıyaman’ın Sincik ilçesinde açılan halı kursunda ki kursiyerler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini halıya dokudu.

Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlı Çamdere köyü Serbent Mezrasında açılan halı dokuma kursunda, kursiyerler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresini halıya dokudu. Sincik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Çamdere köyünde açılan halı dokuma kursunda ilk etapta Sincik ilçesinin simgeleri arasında yer alan ters lale, dağ keçisi ve keklik desenlerinin yanında Nemrut Dağı ve Cendere Köprüsü motifli halılar yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın portresini halıya dokuyan kursiyerler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgilerini bu şekilde ifade etmek istediklerini belirti.

Sincik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Meriç, "Çamdere köyünde açılan halı kursu ile el dokuması halı üretimi konusunda bir farkındalık oluşturulmuştur. El Sanatları Öğretmenimiz Kevser Bayram tarafından çizilen desenler ile el dokuması halı ürünlerinde çeşitlilik sağlanması hedeflenmektedir. İlk etapta ilçemizin simgeleri arasında yer alan ters lale, dağ keçisi ve keklik desenlerinin yanında Nemrut Dağı ve Cendere Köprüsü motifli halılar yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en çok oyu Sincik ilçesi vermişti. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız ilçemizi ziyaret etmişti. İlçemizin Sayın Cumhurbaşkanımıza özel bir sevgisi var bizde Halk Eğitim Merkezi olarak açtığımız halı dokuma kursunda Cumhurbaşkanımızın portresini halıya dokuyarak halkımızın kendisine olan sevgisini simgelemiş olduk. Kursun açılmasında, hazırlık aşamasında emeği geçen Halk Eğitim Merkezimiz personeline, desteklerini esirgemeyen Kaymakam Zafer Sağ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Aydın’ a şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.