Kocaali Kaymakamlığının başlattığı projeyle, fındık toplamak için ilçeye gelen işçilerin çocukları, eğitime tabi tutulacaklar ve sosyal aktivitelere katılacaklar.

Kocaali Kaymakamlığı, fındık toplamak için ilçeye gelen fındık işçilerinin çocuklarına eğitim ve sosyal aktivitelere katılma imkanı sağlayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Alper Balcı, Genç Hayat Vakfı’nın Kocaali kaymakamlığına çocuk işçiliğinin engellenmesi ile ilgili projelerini sunduğunu, kendilerinin de çocukların çalıştırılması ve iş gücünün sömürülmesi yerine eğitilmesinin gerekli olduğunu düşünerek bu projeyi desteklediklerini ifade etti. Kaymakam Balcı, "Fındık Bahane’ adı ile Genç Hayat Vakfı, Kocaali Kaymakamlığımız Progıda ve Bal Su Fabrikamızdan oluşan ekip ile inşallah bu sene doğudan gelen işçilerimizin çocuklarını eğiteceğiz. Bu eğitim programını bizzat şahsım düzenledi. Kocaali’ye fındık toplamaya gelen fındık işçilerinin çocuklarına yönelik başlattığımız bu projede çocuklarımızın sağlık taramalarını yaptırtacağız. Diş kontrollerini yaptırtacağız. Çocuklarımız kendilerini burada yalnız hissetmeyecektir. Gerekli olan her şeyin yapılması için bizlerde elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Çocuklarımız ile birlikte çeşit, çeşit spor aktiviteleri yapacağız. Sanatsal faaliyetler yapılacak. Top oynanacak ve geziler gibi birçok aktiviteler gerçekleştireceğiz çocuklarımız ile. Çocuklarımız ne istekte bulunursa bulunsun bizlerde bu istekleri gerçekleştirmek için çalışacağız. Kocaali Gümüşoluk ilkokulunda ve Kirazlı ilkokulunu çocuklarımıza açtık” ifadelerinde bulundu.

Çocuklara forma sözü

Doğu illerinden Kocaali’ye fındık toplamaya gelen fındık işçilerinin çocukları, Kocaali Kaymakamlığının başlattığı proje ile Kocaali Gümüşoluk ilkokulunda ve Kirazlı ilkokulunda eğitime tabi tutuldu. Kaymakam Balcı Salı günü öğrencileri ziyaret ederek çocuklar ile uzun süre sohbet etti ve 40 gönüllü eğitim veren üniversite öğrencilerinden, üniversiteden mezun olan öğretmenlerden de bilgi almayı ihmal etmedi. Ayrıca yaptığı ziyarette çocuklara forma hediye edeceğini söyleyerek, gönüllü öğretmenlerden Begüm Akdoğan’a, “Çocuklar için ne gerekli ise ne gerekiyor ise bana söylemen yeterlidir. Çocuklarımız için yapacağız hiçbir girişim başarısız olmaz. Sizler 40 gönüllü olarak ilçemizde yaklaşık 100 öğrencimize eğitim veriyorsunuz. Hepinize ayrı, ayrı teşekkür ederim” dedi.

8 Ağustos Salı günü başlayan eğitimler, 29 Ağustos’ta sona erecek.