Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Kızılay İç Anadolu Bölge Kan Merkezini ziyaret etti
Kaymakam Balcı’yı burada Bölge Müdürü Dr.Adem Tatar ve Kızılay Kayseri Şube müdürü Ünal Yüksel karşıladı. Kan Merkezinde görev yapan yetkililerle görüşen Kaymakam Balcı, merkezin yapısı ve işleyişi ile ilgili bilgi aldı.
Merkezi Kayseri’de olan Kızılay İç Anadolu Bölge Kan Merkezi’nin ayrıca Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Yozgat, Aksaray ve Niğde illerine de hizmet verdiğini, bu illerde kan bağış kampanyaları düzenlendiğini ve yine bu illerin kan ihtiyacını kendilerinin karşıladığını anlatan Dr.Adem Tatar, 2014 yılında 98 bin 500 ünite kan bağışı aldıklarını ve 2015 yılı hedeflerinin ise 103 bin ünite olduğunu söyledi. Şuanda bölgenin tüm kan ihtiyacını karşılayabilecek altyapının hazır olduğunu anlatan Tatar, sağlığı uygun olan herkesi gönüllü kan bağışçısı olmaya davet etti.
Kızılay yetkililerine teşekkür eden Kaymakam Balcı ise;” Yardımlaşma ve dayanışma bir toplumun, bir ülkenin gelişmesinde önemli bir unsurdur. Bu bağlamda hayati önem arz eden kan bağışında bulunmanın, her sağlıklı birey için bir insanlık görevi olduğu bilinciyle hareket etmek gerek. Verilecek bir ünite kan verilere göre 3 hayat kurtardığını unutmamak gerek. Kan vermek insana hiç bir şey kaybettirmez aksine verilen kan sayesinde vücut kendini yeniler. Bütün duyarlı vatandaşlarımızı Kızılay’a gelerek kan vermeye ayrıca Kök Hücre ve Trombosit bağışında bulunmaya davet ediyorum” dedi.