Osmaniye Barosu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadın ve Demokrasi Yürüyüşü” düzenlendi.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Osmaniye Barosu ve Osmaniye Kadın Platformu Derneği tarafından organize edilen “Kadın ve Demokrasi Yürüyüşü” geçtiğimiz günlerde hunharca öldürülen Üniversiteli Özgecan Aslan’a ithaf edildi. Yürüyüşe Türkiye’nin 5 kadın baro başkanı ve çevre illerin baro başkanları da destek verdi. Kadınlara uygulanan şiddeti kınamak için eski belediye önünde toplanan grup, ellerinde ’Kadın erkek elele Şiddete güle güle’, ’Haklı şiddet yoktur’, Kadın umuttur’, ‘Kadına şiddete hayır’, ‘Özgecanlar, Fıratlar son olsun istiyoruz’ yazılı pankartlar taşıyarak, Dr Ahmet Alkan Caddesi’nden Devmet Bahçeli Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Burada yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Osmaniye Baro Başkanı Av. Dilem Aksoy tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.
Basın açıklaması yapan Dilem Aksoy, Osmaniyeli kadın ve erkekler olarak bu şiddete taraf olmamak adına, Atatürk’ün ve onun getirdiği Cumhuriyetin kendilerine tanımış olduğu insanca ve eşitçe yaşama hakkını en az erkekler kadar kullanacakları güne kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Aksoy, "Bu yıl her zamankinden farklı olarak bu günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma ya da açıklama yapmayacağız burada. Osmaniye’de 3.’sünü gerçekleştirdiğimiz Kadınlar Günü yürüyüşüne ’kadının demokrasi yürüyüşü’ adını vermemiz, Özgecan’ımızı kaybetmeden hemen önceydi. Ülkede yaşanan onca olumsuzluklara rağmen biz Türkiye’nin 6 kadın baro başkanı burada Osmaniyeli kadınlarımızın ev sahipliğinde bir araya gelip, tüm ülkeye bir mesaj vermek istedik. Birlik, beraberlik ve umuttu bu mesajın adı. Bugün hep beraber kadınlar için eşitlik, özgürlük, demokrasi taleplerimizi dile getirip, bir farkındalık ortaya koymaktı asıl hedefimiz. Ancak bugün geldiğimiz bu noktada Özgecan’ımıza ithaf ettiğimiz yürüyüşümüzün ardından biz kadınlar tüm insanların en doğal hakkı olan sadece yaşama hakkımızı istemek zorunda bırakıldık" dedi.
Bu arada etkinlik alanına stant açan Osmaniye Belediyesi tarafından katılımcılara minik saksı içerisinde çiçekler takdim edildi.
Yürüyüşe Osmaniye Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Belediye Başkan Yardımcısı Sahavet Aslankurt, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Berra Besler, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Kırşehir Baro Başkanı Mehtap Karaburçak Tuzcu, Sinop Baro Başkanı Hicran Kandemir, Tekirdağ Baro Başkan Vekili Filiz Yeşil ile Adana, Hatay, Mersin, Gaziantep ve Kilis Baro Başkanları da katıldı. Etkinliğe Osmaniye’deki bazı siyasi partiler ile kadın sivil toplum kuruluşları da destek verdi.