Manavgat Kültür ve Yaşam Derneğinin (MAYDER)ve Manavgat Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle kentin belli noktalarına yerleştirilmek üzere hazırlanan 10 adet kedi evi boyandı.
Etkinliğe Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı ve dernek üyeleri, Manavgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya ve Adana’da ayağı kesilen Umut isimli kediyi yaşama döndüren Kedici Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Veteriner Hekim Tarkan Özçetin katıldı. Cumhuriyet Meydanı Sergi Alanı’nda düzenlenen “Kediler Evleniyor” etkinliğine çok sayıda Manavgatlı ve özellikle çocuklar da ilgi gösterdi.
Katılımcıların desteğiyle 1 saat içinde boyanan kedi evleri şekli ve modern dizaynı ile de oldukça ilgi çekti. Manavgat Belediye Başkan Vekili Erşan Özden, kente yerleştirilecek olan kedi evlerinin Manavgat halkının doğa ve hayvan sevgisini pekiştireceğini söyleyerek projede emeği geçen MAYDER üyelerine teşekkür etti. MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı ise, “Biz sokakta yaşayan dost kedilerimizin konut sorunlarını çözdük. Manavgat belediyesiyle birlikte beslenmelerine yardımcı olacağız. Çöplerden beslenen kedilerimize yaşama haklarına sahip çıkıyoruz. Kedi evlerimizin sayısını önümüzdeki dönemde de artıracağız” dedi. Kedici Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Tarkan Özçetin de Manavgat’ta hayata geçirilen bu projenin Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olmasını isteyerek, Manavgat Belediyesi ve dernek üyelerine teşekkür etti.