Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Akçakale ilçesi 1. olağan kongresi gerçekleştirildi.
Akçakale Kaymakamlığı kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kongreye HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel, il başkanı Lokman Yalçın, il koordinatörü Süleyman Atmaca, Av. Emin Güneş ve partililer katıldı.
Kongre, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından divan oluşturuldu. Divan başkanlığının ardından HÜDAPAR ilçe başkanı İbrahim Yılmaz bir selamlama konuşması yaparak parti olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı. Siyasi konuşmalar bölümünde il başkanı Lokman Yalçın söz aldı. Lokman, "Bizler Hür Dava Partisi olarak İslami hassasiyetleri olan bir partiyiz. Biz sadece bir parti değil biz bir dava partisidir. Bizim önceliğimiz Allah rızasıdır. Bizler daha adil, daha özgür ve İslam’ın insanlığa getirdiği huzuru sunmak için ortaya çıkan bir partiyiz. Bu yüzden PKK bizim üyelerimizi hedef almıştır. Bizler hem Kürt’ün, hem Türk’ün hem Arap’ın ve genel anlamda ümmeti temsil eden bir davanın temsilcileriyiz. Bizler bu ülkede Müslümanların söz sahibi olmalarını istiyoruz. Bu yüzden doğuda üyelerimize karşı saldırılar gerçekleşmekte ve şehit vermekteyiz. Gelecekte daha insani ve özgür bir ülke olması dileğiyle hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Delegeler sandığa gelerek oylarını kullanmaya başladılar. Tek listeyle girilen seçimde, delegelerin çoğunluğunun verdiği oylarla yeni başkan Halil Aydın seçildi. Aydın, selamlama konuşması yaparak, bundan sonra partiyi daha iyi bir yere taşımak noktasında gayret sarf edeceğini belirtip, delegelere teşekkür etti.