Boğazlıyan Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği İmam Hatip öğrencilerine yönelik açılan kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Boğazlıyan İlçe Müftülüğü’nde düzenlenen törene, Kaymakam Ahmet Dilsiz, İlçe Müftüsü Mehmet Güler ve öğrenciler katıldı. Sertifika töreninde konuşan Boğazlıyan Kaymakamı Ahmet Dilsiz, İlçe Müftülü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kursun imam hatip öğrencileri için fevkalade önemli bir girişim olduğunu söyledi. Kursta başarılı olan öğrencileri kutlayan Dilsiz, İlçe Müftülüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür etti.
İlçe Müftüsü Mehmet Güler de, “Öğrencilerden talebi dikkate alarak böylesi bir kurs düzenlendiğini hatırlatarak, son derece faydalı bir çalışma oldu. İmam hatiplerimiz, Diyanet İşleri Başkanlığımızca mesleğe alınmadan önce yeterlilik sınavına tabii tutuluyorlar. Yeterlilik belgesine sahip olmayan öğrencilerimiz mesleğe atılma noktasında ciddi ölçüde sıkıntı yaşıyorlar. Yine önümüzdeki dönemde siyer, İslam tarihi, Kur’an, tefsir ve tilaveti konularını içeren yeni bir kursu da açmayı planlıyoruz” dedi.
Daha sonra kursiyerlere Kaymakam Dilsiz tarafından sertifikaları verildi.