TRABZON (AA) - Mersin Olba Fotoğraf Derneği (MOF) işbirliğiyle Türkiye'ye gelen Çinli fotoğrafçılar, Akçaabat ilçesinde çekim yaptı.

Çinli 20 fotoğrafçı, Akçaabat ilçesinin Mersin Mahallesi'nde tekne imalatı, Kavaklı Mahallesi'nde tütün üretimi, tarihi Ortamahalle evleri ile St. Michael Kilisesi'ni görüntüledi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, konuk fotoğrafçıları yemekte konuk etti.

Çinli fotoğrafçıları Akçaabat'ta ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Türkmen, "Bölgemizin kültürel ve sanatsal etkinliklerini, doğal güzelliklerini tanımalarını ve karşılıklı turizmin gelişmesini arzuluyoruz." dedi.

MOF Başkanı Hulki Muradi ise Çinli konuklarıyla Ege ve Akdeniz'deki çalışmaların ardından Karadeniz turuna çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Çin'den gelen misafirlerimizin Karadeniz'in kültürel ve doğal güzelliklerini fotoğraflamalarını sağladık. Çinli fotoğrafçılar da Karadeniz'i çok beğendi. Karadeniz'de her taraf bir fotoğraf karesi gibi. Doğal güzellikleri ve kültürel yaşamı ile fotoğrafçılara birçok malzeme var. Akçaabat'ta yöresel lezzetleri ve özellikle Akçaabat köftesini çok beğendiler."

Çin Fotoğraf Derneği Başkanı Chen Jiefa da Türkiye'de kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını ve Çin'de Türkiye'yi ellerinden geldiğince anlatmaya çalışacaklarını dile getirdi.