Elazığ’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak geçici 420 işçi kadrosuna 5 bin 764 kişi başvurunca noter huzurunda kura ile çekim yapıldı.

İŞKUR’un ’Toplum Yararına Program’ı kapsamında, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde çalışması için 420 kişinin alınacağını duyurmasının ardından 5 bin 764 kişi başvuru yaptı. Başvurunun çok olması nedeniyle bugün işe alınacak kişilerin belirlenmesi için Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi toplantı salonunda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura çekimine iş başvurusunda bulunan bazı adaylar katıldı. 9 aylığına işe alınacak kişiler, çekilen kura ile belirlendi.

Toplum Yararına Program kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne verilen 420 kişinin kura törenini yaptıklarını dile getiren İŞKUR Elazığ Şube Müdürü Taner Pirinçci, “İl Milli Eğitim Müdürlüğüne İŞKUR Genel Müdürlüğümüz 420 kişi tahsis etti. Bunun 243 kişisinin merkeze 177 kişi ise tüm ilçelerimize kura yöntemiyle dağıtımını yapıyoruz. Yönetmeliğimizde olan yüzde yüz noter kurası sistemini uygulamaktayız. Elazığ İŞKUR olarak istihdam sağlamakta yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde yönetmeliğimiz gereği dezavantajlı gruplara toplum yararı programı vasıtasıyla istihdam sağlamaktır” dedi.

Kura çekilişinde heyecanlandığını belirten Adem Karaoğlan ise, “Daha önce kuraya katıldım çıkmadı, bu sefer çıkacağına inanıyorum. Daha önce birkaç tane mağazada çalıştım. Şuanda kurada şansımı deniyorum” diye konuştu.

Umutlu bir şekilde kuraya katıldığını aktaran Mustafa Top ise, “İsmim kurada çıkabilir de çıkmayabilir de. Daha önce de özel şirketler çalıştım. Şansımı denemek istedim” diye konuştu.