Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Yukarı Yoncaağaç köyünde, gerçekleştirilen Geleneksel ’ Hayır Yemeği’ne yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı bildirildi.
Köy muhtarlığının verdiği hayır yemeği öncesi köyde Muhtar Ömer Altın başkanlığında oluşturulan 4 kişilik yardım komitesi tarafından köy halkından toplanan nakdi yardımlarla 150 kilo etten pişirilen tas kebap, 50 kilo pirinçten pişirilen pilav, çorba, tulumba tatlısı ve ayran köy konağı önünde ve kahvehanede toplanan davetlilere ikram edildi.
Yukarı Yoncaağaç köyü Muhtarı Ömer Altın, 6 yıldan bu yana geleneksel olarak düzenledikleri hayır yemeğinin köylüler ve çevre yöre halkıyla aralarındaki birlik ve beraberliği bir kat daha arttırdığına işaret ederek," 6 yıl önce Köy İhtiyar heyetimizin aldığı karar gereği kaza ve belalara karşı her yıl düzenlediğimiz ve zamanla geleneksel hale getirdiğimiz hayır yemeğine çevre ilçe ve köylerden büyük katılım olmaktadır. Yemek öncesi din görevlileri tarafından verilen dini sohbetlerin ardından mevlit okunup ilahiler söylendi. Dua ise eski ilçe ve şimdiki Sakarya Akyazı Müftümüz Mehmet Şenokur tarafından yapıldı. Hayır, yemeğine katılan ve katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun" dedi.
Yukarı Yoncaağaç köyünde verilen hayır yemeğine Garnizon Komutanı Oğuz Uçak, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası, İl Genel Meclisi Üyeleri İbrahim Kılıç, Mustafa Şen ve davetliler katıldı. (MA-EFE)