Şehitkamil Belediyesi, 2014 yılında yaz ve kış spor okullarında 12 bine aşkın sporcu öğrenciye eğitim vererek büyük bir başarının altına imza attı. Yılın 365 günü badminton, basketbol, futbol, fitness, tekvando halkoyunları, satranç ve yüzme branşlarında verilen eğitimlerde sporcu öğrenciler birbirinden modern tesislerde uzman antrenörler ve eğitmenler nezaretinde eğitim gördü.
ŞEHİTKAMİL’DE YAZ VE KIŞ SPOR OKULLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Şehitkamil Belediye Başkanlığı ve Şehitkamil Belediyespor Kulübü iş birliği ile düzenlenen yaz ve kış spor okulları 2014 yılında 12 bine aşkın sporcu öğrenciyi ağırladı. 8 farklı branşta verilen spor eğitimlerinde, badminton branşında, 115, basketbol branşından 1691, futbol branşında 855, fitness branşında bin 645, halkoyunları branşında bin 263, tekvando branşında bin 748, satranç branşında bin 540, yüzme branşında ise 3 bin 500 civarında sporcu öğrenci eğitim gördü. 2 Yarı olimpik yüzme havuzu, Türkiye Futbol Federasyonu Müsabaka standartlarına uygun 3 futbol sahası, 3 bireysel sporlar antrenman salonu, 1 satranç eğitim merkezi, 3 fitness merkezi ve 1 çok amaçlı spor salonunda verilen eğitimlerde 70’e aşkın profesyonel eğitmen ve antrenör, sporcu öğrencilere branşlara özgü önemli bilgiler aktardı. 365 gün herkes için spor programlarıyla spor yapmak isteyen herkese tesislerinin kapılarını açan Şehitkamil Belediyesi, spor okulların eğitim gören sporcu öğrencilere yönelik sosyal ve kültür etkinlik ve aktivitelerde büyük bir moral aşıldı.
SPOR OKULLARINDAN KULÜP TAKIMLARINA YENİ YETENEKLER KAZANDIRILDI
Şehitkamil Belediyesi 2014 Yılı Spor Okullarında 8 farklı branşta eğitim gören 12.000 sporcu arsında branşlara özgü yetenek seçimi ilkelerine göre yapılan özel tarama testlerinde yüzlerce sporcu Gaziantep ve Türk Sporuna kazandırıldı. Gerek yeşil - siyahlı kulübün gerek Gaziantep’te ve bölge sınırları içerisinde faaliyet gösteren kulüplerin formalarını terleten sporcu öğrenciler, kişisel gelişimlerinde Şehitkamil Belediyesi Spor Okullarında gördükleri eğitimin büyük bir rol onadığını, spor okulları bünyesinde bir yandan sportif bilgi ve becerilerini geliştirirken bir yanda da yıl boyunca katıldıkları kültürel ve sosyal etkinliklerinde moral buldu.