Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir çok mahallede alt yapı, yol genişletme ve çevre düzenlemesini sürdürüyor.
Ereğli merkez ve Büyükşehir Yasasıyla mahalle olan köylerde sürdürülen çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yol genişletme, parke taş döşeme ve bozulan yolların tamiri, su ve kanalizasyon hatlarının döşenmesi gibi çalışmalar devam ederken, şehir merkezinde de çalışma temposunun her geçen gün artıyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan noktalarda üst yapı çalışmalarına başlayan Ereğli Belediyesi’nin yanı sıra KOSKİ tarafından kanalizasyon ve su hattı çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi’nin kavşak ve levha çalışmaları da sürüyor.
Hava şartlarının iyi seyretmesi ile çalışma temposunun hız kazandığını kaydeden Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Ereğli’nin her noktasında çalışma ağımız genişliyor. Konya Büyükşehir ile birlikte Ereğli’nin her sorunu ivedilikle tespit ediliyor ve çözüme kavuşturuluyor. Yaz dönemi ile birlikte çalışma mesaimiz çok daha üst noktalara taşınacak. Ereğli hak ettiği hizmetleri alacak” diye konuştu.