AMASYA (AA) – Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ve mahalle muhtarları, Tokat-Amasya Doğalgaz Dağıtım AŞ (TAMDAŞ) Bölge Müdürü Mustafa Karabacak ile doğalgaz çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.

Belediye toplantı salonunda yapılan toplantıda ilçe genelinde yürütülen hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Üçok, ilçede doğalgaz hattı döşeme çalışmalarının 2008 yılında başladığını, 2015 yılına kadar 85 kilometre hat döşendiğini belirtti.

Önce doğalgaz hat döşeme çalışmaları tamamlanan bölgelerde altyapı çalışmalarını tamamladıklarını, doğalgaz hattının döşenmediği yerlerde ise yapılmasını beklemek durumunda kaldıklarını anlatan Üçok, "Dolayısıyla ilçe genelinde doğalgaz hat döşeme çalışmalarının bir an önce tamamlanması halkımız için olduğu kadar bizim için de çok önemli. Biz yetkili firma temsilcileriyle görüşerek daha fazla alanda hat döşenmesi için baskı yapıyoruz" dedi.

 TAMDAŞ Bölge Müdürü Karabacak da 2007 yılından beri Amasya bölgesinde doğalgaz hattı döşeme çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

Bugüne kadar bin 500 kilometre hat döşediklerini bildiren Karabacak, Suluova ilçesinde yapılacak yatırımın yüzde 45'i, yani 85 kilometre doğalgaz yer altı hat döşemesi yapıldığını, bu yıl sonuna kadar da 18 kilometre hat döşemesi yapılacağını söyledi.

Amasya ve Merzifon'da daha yoğun yapılanma ve doğalgaz kullanımı olduğuna dikkati çeken Karabacak, "Doğalgaz çalışmalarının Suluova'da yavaş gitmesinin sebepleri olarak talep azlığı, çok yoğun yeni yapılar olmaması ve ilçedeki imar yollarının uzun olmasıdır. Biz özel bir şirketiz ve karlılık durumuna göre yatırım yapmaktayız. Yine de halkımıza yardımcı olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.     

Mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerine yönelik bilgilendirme şeklinde geçen toplantıya Belediye Muhtarlık İşleri Müdürü Nurettin Yanılma, Muhtarlar Dernek Başkanı Metin Sarı ile 20 mahalle muhtarı da katıldı.