Kentteki taş ocaklarına ’dur’ demek üzere harekete geçen Gaziemir Çevre Platformu, 5 Nisan günü düzenlenecek etkinlik öncesi, sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlarla bir araya gelerek destek istedi.
Gaziemir ilçesinde, harekete geçen Gaziemir Çevre Platformu, ‘Susma haykır, taş ocağına hayır’ sloganıyla kampanya başlattı. İlçedeki ormanlık alana taş ocağı yapılması iddia edilen ve örgütlenen platform, 5 Nisan günü düzenlenecek etkinlik öncesi ziyaretlere başladı. Platform üyeleri, bu kapsamda, sivil toplum kuruluşları, dernekler, muhtarlarla buluşarak destek istedi.
Platformun düzenlediği toplantıya katılan ve yerel yönetim olarak kentteki yeşil miktarını arttırmak için örnek çalışmalar yaptıklarının altını çizen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, diğer kurumlarca alınan kararların kente çevre katliamına yol açtığını iddia etti. Ormanlık alanların rekreasyon alanı yapımı için belediyeye tahsis edilmediğini, alanlara, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca taş ocağı ruhsatı verildiğini öne süren Şenol, bu duruma anlam vermediklerini dile getirdi.
Halil İbrahim Şenol, "İmar kararı çıkar çıkmaz ağaç katliamları başladı. Kentimizde yaşanan bu çevre katliamları içimi acıtıyor. Kent yönetimi sadece belediye başkanına bırakılmamalıdır. Bu platform bu anlamda çok büyük bir örnek teşkil ediyor. Burada siyasi amaç güdülmeksizin yaşadığımız kente, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız. Kentimizde rant uğruna çok büyük çevre katliamları yaşanıyor. Ankara’dan karar verenler bu alanları görseler vicdanları sızlar. Buraları gelin görün, vicdanınız kabul ederse imara, taş ocaklarına açın. Biz büyükler havayı, suyu, toprağı kirlettik. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için çevreye, doğaya sahip çıkacağız. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya ve destek vermeye davet ediyorum" dedi.
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un, kentteki çevre sorunlarına dikkat çekmesi üzerine harekete geçtiklerini ifade eden platform sözcüsü Levent Çağlarsu ise şunları kaydetti:
"Biz kentimizin yeşiline sahip çıkmak için harekete geçtik. Bizim için yeşil dolar yeşili değildir. Bizim için yeşil ağaçtır, doğadır. Düzenleyeceğimiz çevre şöleninde herkesi yanımızda görmeye, kentimize yeşilimize sahip çıkmaya davet çağırıyorum."
Platformun, 5 Nisan Pazar günü düzenleyeceği çevre etkinliği, Abdullah Arda Meydanı’nda saat 11.00’de başlayıp, taş ocaklarının bulunduğu ormanlık alanda devam edecek.