Bu şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Merak etmeyin 21’inci asra bu millet mührünü vuracaktır” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve yatırımların temelini atmak üzere geldiği Antalya’da Valiliği ziyaret etti. Eroğlu, Vali Muammer Türker, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile bakanlığa bağlı kurum müdürlerinin de katıldığı bir toplantıda açıklamalarda bulundu.

“STAJ YAPTIĞIMDA ANTALYA KÖYDÜ”
Bakan Eroğlu, Antalya için hazırladıkları projeleri sıralayarak yapılan yatırımları vurguladı. Kaş ilçesinde vatandaşların dere ıslahı ve Kıbrıs barajı yapımı konusunda bir taleplerinin olduğunu belirten Eroğlu, “Kıbrıs Barajı’nın temelini attık. Normalde eski Türkiye’de bir gölet, sulaması hariç 22 yılda biterdi. Şimdi baraj orada 5 yılda biter mi? diye beklerdi. 2018 yılına kadar bitirme sözünü aldık müteahhitten temelini atarken. 1 dakika bile gecikse 12 derslikli bir ilkokul yaptırma taahhüdünü de aldık. Sadece 35 bin dekar arazi sulanacak 80 milyondan daha fazla o bölgedeki çiftinin cebine ilave gelir olacak. Demre’de bir kısım arazilerin taşkınlardan önlenmesi sağlanacak. Bunun dışında orada Gazipaşa’da bir köprü vardı. Dere ıslahları vardı. Buraya gelirken heybemiz hep dolu geldik. Staj yaptığımda Antalya köydü şimdi dünyanın incisi oldu” dedi.

“ÇILGINI HERKES KULLANDI, MUHTEŞEM YA DA HARİKA DİYELİM”
Valilik ziyaretinin ardından Eroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Burada Antalya ile ilgili çalışmalardan da bilgiler alan Eroğlu, Menderes Türel’in “Çılgın Projem Boğaçayı” dediği projesinin ismini değiştirdi. Türel’in projelerine ilişkin bilgiler verdiği sırada Bakan Eroğlu araya girerek, “Bu projeyi inceledim. Benimde ihtisas alanıma giriyor. Ciddi çalışmaların olduğu bir proje. Ancak buna “Çılgın” demek olmaz. Çılgını herkes kullandı artık. Biz buna “Muhteşem ya da Harika” diyelim. İsmini değiştirelim olur mu?” dedi.

“ALLAH’A ŞÜKÜR BIYIKLARIM YERİNDE”
Partisinin il başkanlığında partililerle bir araya gelen Eroğlu, 13 yılda Türkiye için yaptıkları projelerden söz etti. İstanbul’da çok sayıda sorunu çözdüklerini aktaran Eroğlu, Haliç’i kötü kokusundan kurtardıklarını söyledi. Ayrıca İstanbul’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı yaptığı zamanlarda su sorununu çözmek için bizzat belediyeye gittiğini hatırlatan Eroğlu, “O zaman üniversitede akademisyendim. İstanbul’un su sorununu çözeceğime dair başkanın yanına gittiğimde herhalde bana gülmüştür nasıl olacak diye. Ama fırsat verdi ve 8 ay sonra su sorununu ortadan kaldırdık. Tabi sorunu çözünce bir daha su kesintisi olmayacak dedim. O zaman bana sordular sular kesilince ne olacak diye. Sultan Ahmet Meydanı’nda darağacında kendimi asacak halim yok. Askerde dahi kesmediğim bıyıklarımı keserim demiştim. Allah’a şükür bugün hala bıyıklarım yerinde” dedi.
“Türkiye her zamankinden daha güçlüdür. Terör örgütünün arkasındaki bir takım ülkelerle de mücadele ediyoruz” diyen Eroğlu, “Terör örgütüne silah verip destekleyenleri biliyoruz. Bu şanlı bayrak ilelebet bu topraklarda dalgalanacaktır. Merak etmeyin 21’inci asra bu millet mührünü vuracaktır” dedi.