İSTANBUL,() İstanbul Valiliği'nden Gazi Mahallesi'nde bir polisin şehit edildiği cenaze gerginliği ve çıkan olaylara ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada şöyle denildi,

"24.07.2015 tarihinde ilimizin birçok ilçesinde terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında güvenlik güçlerimizle girdiği silahlı çatışma sonucunda ölü ele geçirilen Günay Özarslan'ın cenaze töreni ve defin işlemlerine polis tarafından izin verilmediğine dair bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından gerçek dışı açıklamalar yer almaktadır.
Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

"DİNİ HASSASİYETLERE GÖRE CENAZE TÖRENİ YAPILMASINA KISITLAMA VE ENGELLEME OLMAMIŞTIR"
Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı'nda geleneklere ve dini hassasiyetlere göre cenaze töreni yapılmasında kolluk güçlerimiz tarafından herhangi bir kısıtlama ve engelleme olmamıştır. Bu yöndeki düşüncemiz cenaze törenine katılan siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerine defalarca izah edilmiştir.

"CENAZEYİ İSTİSMAR ETMEK İSTEYEN YASADIŞI GRUPLAR POLİSE SALDIRIDA BULUNDU"
Bu süreçte cenazeyi istismar etmek isteyen yasadışı gruplar, yapılmak istenen törenleri örgütsel gösteriye çevirmek amacıyla, yasadışı örgütleri temsil eden flama, giysi ve araçlarla yürümekte ısrar etmişler ve bölgede barikat kurup yolları trafiğe kapatarak güvenlik tedbiri alan polise karşı havai fişek, taş ve molotof kokteylli saldırıda bulunmuşlar, bunun üzerine de emniyet güçlerimiz yasal çerçevede güç kullanarak toplanan grupları dağıtma ve kurulan barikatları kaldırma görevlerini ifa etmişlerdir.

"GRUP ARASINDAN AÇILAN ATEŞ SONUCU BİR POLİS MEMURUMUZ ŞEHİT OLDU"
Bu görevlerin ifası sırasında Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı'nın manevi şahsiyeti ve burada bulunan vatandaşlarımızın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmiştir. Gösterilen bütün bu hassasiyetlere rağmen maalesef 26.07.2015 Günü yasadışı eylem yapan grup arasından açılan ateş sonucu bir polis memurumuz şehid olmuştur.

"KANUNLARIN YASAKLADIĞI EYLEMLERE TEVESSÜL ETMEMEK KAYDIYLA MUTABIK KALINMIŞTIR"
27.07.2015 Pazartesi Günü cenazenin defin töreninin yapılması için görüşmek isteyen milletvekilleri ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinden oluşan heyet ile Valilik yetkililerimiz biraraya gelmiş ve bu görüşme sonucunda cenazenin silah taşıma, yüz kapama, örgütsel kıyafet giyme ve propaganda yapma gibi kanunların yasakladığı eylemlere tevessül etmemek ve en kısa güzergahın kullanılması kaydıyla dini hassasiyet ve geleneklere göre defnedilmesinde bir engellemenin söz konusu olmayacağı hususlarında mutabık kalınmıştır.
Vatandaşlarımızın kasıtlı olarak ortaya atılan iddialara itibar etmeyeceğine inanıyoruz. Yasalara, dini inançlara ve geleneklere göre yapılacak törenlerde herhangi bir kısıtlama ve engelleme olmayacağı, kolluk kuvvetlerimizin yasalara aykırı eylemlere müsaade etmemesinin en tabii görevi olduğu hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.