SEÇİM bölgesi Afyonkarahisar'da oyunu kullanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, salondakilerin ısrarlarına rağmen oy kullanmak için kuyrukta sıra bekledi. Bakan Eroğlu, "İnşallah sandıkta millet takdir hakkını kullanacaktır" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, oyunu Afyonkarahisar merkez Selçuklu Mahallesi'ndeki Selçuklu İlkokulu, 1162 numaralı sandıkta kullandı. Bakan Eroğlu, sandığa gitmeden önce bahçede seçmenlerle sohbet etti. Oy kullanacağı sınıfın önüne gelen Bakan Eroğlu, salondakilerin ısrarlarına rağmen öne geçmeyi reddederek kuyrukta sıraya girdi. Bakan Eroğlu, sıra beklerken oy kullanan vatandaşların çocuklarını sevdi.
"DEMOKRASİNİN GÜZELLİĞİ BU"
Oy verme işlemi ardından okul çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar'da oy verme işlemlerinin huzur içinde devam ettiğini söyledi. Afyonkarahisar'dan tekrar milletvekili adayı olmasından duyduğu memnuniyeti aktaran Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
"Oyumuzu kullandık. Allah, hayırlı uğurlu eylesin. Çok büyük bir mutluluk, demokrasinin güzelliği bu. Görüyorsunuz Afyon da güzel bir şekilde, huzurlu bir ortamda oyunu kullanıyor. Biz de bu konuda çok sevinçliyiz. Ben de Afyonkarahisar milletvekili adayı olarak fevkalade mutluyum. İnşallah sandıkta millet takdir hakkını kullanacaktır. Ülkem için hayırlı olmasını, uğurlu olmasını, ülkemizin geleceği açısından inşallah en güzeli olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyoruz. İnşallah bu akşam artık ya da yarın netice belli olur. Hayırlı olsun diyorum."
"7 HAZİRAN'A GÖRE ÇOK FARKLI"
Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Eroğlu bir gazetecinin 'Sandıklarda meteorolojik durum nasıl' sorusuna şu yanıtı verdi:
"Sandıklarda hava durumu iyi. Şu anda hava durumu çok iyi. Aşağı yukarı Afyonkarahisar'da gezilmedik yer bırakmadık. Kucaklaşmadığımız vatandaş kalmadı. Yani 7 Haziran'a göre çok farklı, çok daha iyi. Yani vatandaş istikrarın durumunu çok iyi anlamış durumda. Dolayısıyla 7 Haziran'a göre çok daha farklı bir seçim olacak. Millet istikrardan yana oy kullanıyor. Onu fark ettim."
Oy verdiği okulda kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri geri çevirmeyen Bakan Eroğlu, kendisini takip eden gazetecilere de teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bakan Eroğlu, Selçuklu İlkokulu'nun ardından kent merkezindeki diğer okulları da ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI