Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan “Zeytincilikte geleceğimiz bu çocuklar” konulu proje tanıtıldı. Proje kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Eğitim Uygulama Tesisi" hizmete açıldı.
Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Edremit Meslek Yüksek Okulu tarafından Edremit yöresi başta olmak üzere bölgenin zeytincilik alanında mevcut imkanlarının daha verimli kullanılması için hazırlanan “Zeytincilikte geleceğimiz bu çocuklar” projesi tanıtıldı. Törende bir konuşma yapan Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdürü Do. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban, zorlu ve uzun süren bir mücadeleler sonucunda projelerini hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından projemize sağlanan destekle okulumuz bünyesinde butik zeytinyağı, sofralık zeytin ve sabun üretimi tesisi kuruldu. Bu sayede öğrencilerimiz zeytinyağı, sabun, sofralık zeytin üretiminde tüm prosesleri yaparak, görerek, deneyerek, kısaca yaşayarak öğrenecek. Gelecekte kendi butik üretim tesislerini kurabilir donanıma sahip olacaklar. Aynı zamanda projemiz kapsamında zeytincilikte satış teknikeri, marka yönetimi, zeytinyağı pazarlama eğitimleri, ISO 9001, 14001 ve 22000 eğitimleri verilerek, bölümümüz öğrencileri ve öğretim elemanlarının donanımlarının arttırılmasına ve farklı bakış açıları kazanmalarına katkı sağlandı. Zeytin ve zeytin yağının yaygın şekilde üretildiği Güney Marmara bölgemizi geliştirmek esas amacımızdır. Projemiz ile mevcut olan fakat yeterince verimli kullanılamayan kaynaklarımızı hem vasıflı eleman yetiştirerek, hem de zeytin ve zeytinyağı sektöründeki gelişmelere ayak uydurarak, sadece Edremit’i değil, bölgemizi ve aynı zamanda ülkemizi kalkındırmayı hedeflemekteyiz. Projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm personelime, öğrencilerimize verdikleri destekle projenin hayata geçmesine büyük katkılar sağlayan başta Edremit Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da yaptığı konuşmada, “Edremit’te eğitime yerel yönetim olarak verdiğimiz destek devam edecektir. Çünkü dünyada en büyük tehlike eğitilmemiş, eğitimsiz insandır. Bu doğrultudan hareketle Meslek Yüksel Okulu Müdürümüzün büyük katkı ve çabası ile bizimde küçücük desteğimizle bu eser ortaya çıktı. Bu eser gibi çok büyük eserler kazandıracağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmalardan sonra projenin gerçekleşmesine katkıları bulunan firma ve şahıslara Rektör Prof. Dr. Özdemir tarafında teşekkür belgesi verildi. Ardından "Zeytincilikte geleceğimiz bu çocuklar” projesi kapsamında eğitim sertifikası alanlar ile "Zeytinyağı Makineleri Operatörlüğü" kursu kapsamında belge alanlar toplu fotoğraf çekildi. Projenin tanıtımından sonra Zeytincilik ve Zeytin Teknolojisi Eğitim ve Uygulama Tesisi hizmete açıldı.