Samsun’da ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ etkinlikleri kapsamında, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen gecede mesleğinde 20-25-30-35 ve 40’ıncı yıllarını dolduran gazetecilere plaket verildi.



19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti tarafından ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ etkinlikleri kapsamında Serra Otel’de bir program düzenlendi. Programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun Şubesi Müdürü Mustafa Bayraktar, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatma Dursun Atalay, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz ve Samsun il merkezi ve ilçelerinde görec yapan çok sayıda basın mensubu katıldı.

Programda konuşan 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, “Mesaisi 24 saat olan meslek grubundayız. Bu nedenle birlikte ve beraber olmak için çok vakit bulamıyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde tatsız bir gün yaşasak da bu özel günümüzde bir arada olmak istedik. Aynı zamanda bu mesleğe uzun yıllarını vermiş gazeteci dostlarımıza da plaket takdim etmek istedik” dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, kendisinin fotoğrafını çeken 6 yaşındaki Hilal Nur Şentürk ile birlikte hem fotoğraf çekti, hem de fotoğraf makinesinin nasıl kullanılması gerektiğini ona anlattı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı konuşmada, "Tabi ki meslekte 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl ve 50 yıllık süreler önemli. Bu tarz gecelerde bir bahaneyle bir araya gelinir, sohbetler edilir, insanlar dertlerini dile getirir. Biz de bu vesileyle buradayız. Samsun’daki gazeteci arkadaşlarımız yabana atılmaz standartlarda gazetecilik yapıyorlar. Elbette günahıyla, sevabıyla, birtakım olumsuzluklarıyla, gazetecilik yapıyorsunuz ve yapıyoruz. Demokrasinin en üst düzeyinde bir gazeteciliği ne Türkiye’de ne de dünyada yapamıyoruz. Zaman zaman olumsuzluklar yaşıyoruz. Takdir edersiniz ki mesleği öne çıkaracak, daha kıymetli yere taşıyacak insanlar sizsiniz. Dünyada gazetecilik çok kolay idare edilebilecek bir meslek değil. Fransa’da yaşanan olayları takip etmişsinizdir. Olayların farklı mecralara çekilmesi biraz da İslamofobinin getirdiği olumsuzluklar dolayısıyla belli bir kesime karşı toplumun kışkırtılması kabul edilebilir bir şey değil. Bu anlamda medya mensuplarına çok büyük görev düşüyor. Bugün bu akşam 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti’nin yaptığı bu temsilde plaket alacak arkadaşlarımızı canı yürekten kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından mesleklerinde 20-25-30-35 ve 40’ıncı yıllarını dolduran basın mensuplarına Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.