Ali AKSOYER - Hayati KILIÇ - Tahsin GÜNER - Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul,() İSTANBUL'da sahte içkiden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e ulaşırken, gözaltına alınanların sayısı da 10'a yükseldi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Alınan bilgiye göre, Fatih ve civarındaki semtlerde son 4 gün içinde çok sayıda kişinin baygınlık, şiddetli karın ağrısı, kusma ve görme kaybı gibi belirtilerle hastanelere kaldırılması üzerine polis alarma geçti. Hastanelerin acil servislerine çok ağır durumda getirilen kişilerden 8'inin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yoğun bakım servislerinde tedavi gördüğü belirtildi.



Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Servisi'nde 2 kişinin tedavi gördüğü, Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de 1 kişinin yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Sahte içkiden ölenler için hastane kayıtlarına "Metil alkol zehirlenmesi" notunun düştüğü belirtildi.

OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Olay, S.M. adlı kişinin alkol zehirlenmesinden ölmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, durumdan kuşkulanarak S.M.'nin ailesiyle görüştü ve ölen kişinin içkiyi satın aldığı büfenin adresini öğrendi. Alınan bilgiye göre, büfeye baskın yapıldığı sırada ise işyeri sahibi M.Ş. paniğe kapılarak, arama yapılmasına engel olmak için önündeki tezgahta bulunan ekmek bıçağını alıp göğsünü çizmeye başladı. Ancak polis ekibi zanlıyı etkisiz hale getirerek, gözaltına aldı. İşyerinde yapılan aramada da çok sayıda sahte içki ele geçirildi.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

Polis, yaptığı operasyonda, şu ana kadar sahte içki üretimi ve satışına adı karışan 10 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin sorgusu Cinayet Büro Amirliği'nde sürüyor. Gözaltı sayısının daha da artabileceği bildirildi. Bu arada, bilgisine başvurulmak üzere çok sayıda büfe sahibinin de Emniyet Müdürlüğü'ne çağrıldığı öğrenildi.

ŞİŞELERİN İÇİNDE NE OLDUĞU İNCELENİYOR

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, bazı kişilerin 35 cc'lik rakıları 5 liradan sattıkları tespit edildi. Emniyet yetkilileri, ele geçirilen sahte içki numunelerinin incelenmek üzere Adli Tıp'a gönderildiğini açıkladı. Yetkililer, halen tedavisi süren ve durumu ağır olan kişiler bulunduğunu vurgulayarak, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirtti.

(FOTOĞRAFLI)