Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından uyuşturucu madde ile mücadelede farkındalık oluşturmak için yapılan ‘Hayat Ağacı Projesi’nin tanıtım toplantısı Eskişehir’de yapıldı.
Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
Proje hakkında bilgi veren Feyzioğlu, amaçlarının uyuşturucuyla mücadelede farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.
Uyuşturucuya bağımlı olanlarla tedavi başlangıcı arasında güven köprüsünü oluşturmaya çalışacaklarını ifade eden Feyzioğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Uyuşturucu ile mücadele her vatandaşın, her kurumun ve sivil toplum kuruluşlarının öncelikle görevidir. Bu çerçevede Barolar Birliği, Türkiye’de ki barolarla el ele vererek uyuşturucu ile mücadelede bir taraftan farkındalık oluşturmak, diğer taraftan da uyuşturucu müptela olanların ihtiyaç duydukları tedaviyi alabilmeleri için güvenli bir köprü kurmak için taşın altına eline sokmuştur. Her türlü siyasi parti kaygısının dışında tamamen gençler ve çocuklar için milletimiz için bir projedir. Her kesimden verilen desteğe ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
“‘BİR KERE DENE BAKALIM BİRŞEY OLMAZ’ SÖZNÜNE İNANMAYIN”
Tanıtım toplantısında konuşan Yılmaz Büyükerşen ise, ‘Madde bağımlılığı dedikleri nesne, alışkanlık ve herhangi bir maddenin esiri olmaktır’ dedi.
Salonda bulunan çocuklara ve gençlere seslenen Büyükerşen, uyuşturucuyla ilgili şu tavsiyelerde bulundu:
“Kimi hap, kimi enjektör halinde kimi ise kurutulmuş yapraklar haline sigaraya karıştırılarak yada içtiğiniz meyve sularına sıvı olarak karıştırarak insan bedenine giren ve onları çok kısa sürede ölüme götüren maddelerdir.
‘Bir kere dene bakalım hiç bir şey olmaz’ dedikleri zaman kesinlikle inanmayın. Size ikram edebilecekleri içeceklerin içine bir şeyler koyabileceklerini unutmayın. Okulların spor alanlarında, sizlerin oyun oynadığınız yerlere gelip ‘al bak bu sakız, bunu yut gücün kuvvetin artacak’ gibi söylemlere kanmayınız. Sınav zamanı olan öğrencilere ‘bunu iç zihnini açacak’ diyerek aldatmacalarla sizlere yaklaşacaklar. Bunlara dikkat edin.”
“OLUŞTURULAN FARKINDALIK DEVAM ETMELİ”
Hayat Ağacı Projesi’nin önemine değinen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Hayat Ağacı Projesi o kadar önemli ki, bir farkındalık oluştururken o kurumunda güvenli olması önemli. Bu tür projeleri bütün kurumların yapması gerekiyor. Bugün oluşturulan farkındalık salon dışına çıkıldığında da devam etmesi lazım. Salonda kalırsa hiçbir kıymeti yok. Bugün buraya özellikle gençlerimizi ve çocuklarımızı davet ettik. Bugün burada anlatılanları dinlesinler diye. Salonun böyle dolu olması da Eskişehir’in bu konuya verdiği hassasiyeti çok açıkça gösteriyor” dedi.
Konuşmaların sonrasında oynanan tiyatro ile çocuklara uyuşturucu maddelerin zararları anlatıldı.